Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Nieuwe winnaar van speelavond in finale Anderson vs Smith

Vanavond stond de zesde speelronde van de Premier League op het programma en deze avond was in Nottingham. Michael van Gerwen overleefde de kwartfinales niet en zou niet meer in actie komen. Peter Wright, Gerwyn Price, Michael Smith en Gary Anderson hebben de eerste ronde wel overleefd. Lees hier alles over de halve finales.

Michael Smith vs Gerwyn Price

In de eerste halve finale leek er geen vuiltje aan de lucht voor Gerwyn Price. Michael Smith begon slecht aan de partij en dit kostte hem gelijk een break. Michael Smith was scorend gewoon te zwak en kwam op ruime achterstand. In de derde leg wist Smith ook niet te profiteren van de fouten die Price op de dubbel maakte, Smith incasseerde zo een tweede break en leek de wedstrijd al verspeeld te hebben in dit korte format. Price mocht de derde leg breken met een 21-darter. Toch liet Price zijn tegenstander terug in de wedstrijd, In de zesde leg mistte Price twee volle handen op de dubbel en Smith wist ook nog eens 83 op de Bull uit te gooien voor de eerste break. Price was het helemaal kwijt, in de zevende leg begon hij met 45, 36 en 40. In de zevende leg wist Smith de stand ook weer gelijk te trekken, hij gooide een 106 finish en hij had het initiatief weer terug. Smith wist de wedstrijd ook binnen te halen, hij gooide twee keurige legs met een 13-darter en een 15-darter om de wedstrijd binnen te halen. Price kwam niet meer aan het niveau van het begin van de wedstrijd en moest dit dus toelaten. Smith is de eerste finalist.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Michael Smith: 89.11 / 42.9%
Gerwyn Price: 86.25 / 20.0%

Gary Anderson vs Peter Wright

Op de eerste leg na was de wedstrijd tussen Gary Anderson en peter Wright erg indrukwekkend. De eerste leg hadden beiden heren nog moeite, Hierdoor mocht Anderson zijn eerste leg gewoon houden met een 19-darter. Vervolgens werd de wedstrijd erg constant, maar erg goed. Bijna elke leg ging binnen 15 pijlen uit. Peter Wright lukte dit twee keer niet. In de vierde leg stond Anderson nog niet genoeg in de buurt, maar in de achtste leg werd het toch afgestraft. Peter Wright mistte vier pijlen op de dubbel en was daardoor niet in vijf beurten uit, Anderson profiteerde en hierdoor moest Wright twee keer breken. Dit lukte Wright niet. Gary Anderson was ook de negende leg keurig in 15 pijlen uit en gooide 72 uit om de wedstrijd te pakken.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Gary Anderson: 101.88 / 66.7%
Peter Wright: 95.33 / 42.9%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *