Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nieuwe winnaars in Beek & Donk tijdens vijfde NDB Ranking

Zondagmiddag werd in Beek & Donk de vijfde NDB Ranking van het seizoen gespeeld. Na een lange dag werden de eerste twee Nederlandse Rankingkampioenen ook al bekend. Lees hier meer. 

Senioren
Jeroen Mioch wist zijn allereerste NDB Ranking in zijn carrière te winnen! Mioch bereikte de finale met knappe overwinningen op Erik van Rijswijk (4-1), Daniel Geysendorpher (4-1), Kevin Lens (4-1), Wesley Plaisier (5-4) en Jeremy van der Winkel (5-4). Hij nam het op tegen de speler die al twee NDB Rankings wist te winnen bij de heren, Luc Peters. Hij won op weg naar de finale van Sander Voz (4-2), Dennis van der Ende (4-3), Gino Vos (4-3), Ryan de Vreede (5-2) en Patrick Schop (5-0). Mioch begon als betere aan de finale, hij won de eerste twee legs van de eerste set. De derde en vierde leg gingen met de darts mee, waardoor Mioch de eerste set pakte. Mioch begon goed aan zijn eigen set, met een 170-finish hield hij zijn eigen leg! Peters hield vervolgens zijn ook zijn eigen leg, maar miste in de derde leg een pijl op tops voor de break. Via dubbel 4 hield Mioch zijn eigen leg en wist de titel te pakken met een 81-finish! De troostprijs voor Peters is, dat hij zich na vijf ranking al Nederlands Rankingkampioen mag noemen!

Bij de dames werd er een nieuwe winnaar gekroond, Femke van Zuiden. Zij bereikte haar tweede finale van het seizoen na overwinningen op Sharona Veld (3-2), Anne Dorrestijn (3-0), Rianne Fidder-Olthuis (3-2), Floortje van Zanten (4-3) en Aileen de Graaf (4-1) waardoor de nummer 1 van de dames ranking van haar ongeslagen status af is. Ze nam het in de finale op tegen Astrid Trouwborst, die voor de tweede keer op rij de finale behaalde. De finale ging lang gelijk op. Vanaf 2-2 wist Van Zuiden twee legs op rij te pakken voor een 4-2 voorsprong, Trouwborst hield vervolgens haar eigen leg voor 4-3. Via dubbel 8 hield Van Zuiden haar eigen leg en daarmee pakte ze ook de titel.

Bij de heren B was het Patrick Bus die de titel wist te pakken. Na een verloren finale in Wijchen was het in Beek & Donk raak voor Bus in een spannende finale tegen Robin Satter die tot een beslissende leg ging.

Jeugd
Luke van der Kwast heeft zijn derde NDB titel van het seizoen gepakt. Na de poulefase bereikte Van der Kwast de finale met overwinningen op Calvin Nicolai (3-2), Colin Haverkate (3-0) en Mark Tabak (3-1). In de finale wist Van der Kwast een 2-0 achterstand tegen Danny Jansen om te buigen in een 4-3 overwinning.

Bij de meisjes wist Lerena Rietbergen haar derde NDB Ranking van het seizoen te winnen. Na de poulefase was Rietbergen op weg naar de finale te sterk voor Julia Sengers (3-0) en Rosanne van der Velde (3-0). In de finale was Rietbergen wederom met 3-1 te sterk voor Aranka van der Waals.

Bij de aspiranten wist Massimo Balsamo zijn tweede NDB Ranking op rij op zijn naam te schrijven. Na de poulefase bereikte Balsamo de finale ten koste van Dylan van Lierop (3-1) en Stijn Verbakel (3-1). In de finale wist hij de leider van de NDB Ranking bij de aspiranten, Tinus van Tiel, te whitewashen!

Bij de specials wist Menno Lammers zijn vijfde NDB Ranking op rij te winnen en mag zich nu al Nederlands Rankingkampioen noemen! Michelovic van Velzen won zijn derde NDB Ranking van het seizoen!

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *