Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wessel Nijman

Nijman en Brooks slaan toe op Development Tour

Wessel Nijman heeft in Hildesheim zijn tweede titel van het jaar gepakt op de Development Tour en doet daarmee uitstekende zaken richting een tourkaart en een WK-plek. Bradley Brooks was ook succesvol. Lees hier meer.

Development Tour 11

In Hildesheim begonnen vrijdagochtend 246 spelers aan het elfde toernooi van het jaar. Luke Littler en Wessel Nijman begonnen het weekend op een WK-plek, kunnen beide spelers deze positie behouden na dit weekend? Nijman begon sterk aan het eerste toernooi, maar moest bij de laatste 64 zich met een gemiddelde van 96 met 4-3 erkennen in Keelan Kay. Littler was wederom oppermachtig, hij verloor geen enkele leg op weg naar de laatste 16. Daarin versloeg hij Kevin Troppmann met 4-2 en bereikte zo voor de negende keer dit jaar de kwartfinales.

Het waren uiteindelijk toch twee tourkaarthouders die overbleven in de finale, Owen Roelofs tegen Bradley Brooks. Roelofs had afgerekend met o.a. Gian van Veen (4-3), Luke Littler (5-3) en Bradly Roes in de halve finales met 5-3. Brooks bereikte zijn eerste finale van het seizoen na overwinningen op o.a. Jurjen van der Velde (4-0), Jarno Bottenberg (4-3) en Harry Gregory (5-2). Het had niks gescheld of Brooks had niet in de finale gestaan, Bottenberg miste namelijk drie matchdarts tegen de Engelsman.

Brooks begon ijzersterk aan de finale, hij wist de eerste twee legs te pakken in 14 en 17 pijlen. Deze achterstand wist Roelofs snel goed te maken, een 15- en 12-darter zorgden voor een 2-2 tussenstand. Daarna was het toch Brooks die het initatief weer pakte. In de vijfde leg plaatste ‘Bam Bam’ gelijk weer de break door een 12-darter te gooien en vervolgde dit met een 14-darter voor een 4-2 voorsprong. Roelofs deed nog wel iets terug door zijn eigen leg te houden, maar kon Brooks niet meer terug breaken. Brooks bleef koel en pakte met een 80-finish zijn eerste titel van 2023.

Bradley Brooks: 101,38 / 50%
Owen Roelofs: 98,24 / 43%

Development Tour 12

Vrijdagmiddag werd er rond 15:00 uur Nederlandse tijd gestart met Development Tour 12, waar 249 spelers aan de oche verschenen. In de openingspartij troffen Gian van Veen en Jitse van der Wal elkaar meteen, waarbij Van Veen met o.a. een 158-finish met 4-1 te sterk was. Ook Jarred Cole, Lewy Williams, Moreno Blom en Owen Bates konden na één partij terugkeren naar hun hotelkamer.

Bij de laatste 32 stond een ware kraker op het programma, de nummers 1 en 3 van de ranglijst troffen elkaar; Luke Littler tegen Wessel Nijman. Met een gemiddelde van 95 bleek de Nederlander met 4-1 te sterk voor de 16-jarige. Dit volgde hij op met overwinningen op drie tourkaarthouders voor zijn tweede finale van het jaar. Jurjen van der Velde (4-0), Owen Roelofs (5-3) en Rusty-Jake Rodriguez (5-2) werden verslagen.

Bij de kwartfinales waren er nog vier PDC-tourkaarthouders over, hiervan wist Dylan Slevin de finale te halen. De jonge Ier was te sterk voor onder meer Cameron Crabtree (4-3), Jack Male (5-2) en Gian van Veen met 5-4 in de halve finales.

De finale begon met twee legs die werden gewonnen door de speler die hem begon. In de derde leg plaatste Nijman de eerste break van de finale, met twee 180’ers produceerde hij een 11-darter. Deze break verzilverde hij ook, met een 13-darter kwam hij op een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg kreeg Slevin één pijl op dubbel 5 om zijn eigen leg te houden, maar miste. Opnieuw was Nijman daar om dit meteen af te straffen, een 60-finish leverde hem een dubbele break op. Een leg later maakte de Nederlander het meteen af, in 17 darts verzekerde Nijman zich van zijn tweede titel van het jaar.

Wessel Nijman: 100,34 / 50%
Dylan Slevin: 95,38 / 20%

Nederlanders

De Nederlanders kenden een prima eerste dag qua resultaten in Hildesheim. In het eerste toernooi werd Owen Roelofs de beste Nederlander als verliezend finalist. Bradly Roes kende ook een succesvol toernooi. Na zijn goede prestatie in de MODUS Super Series, bereikte hij de halve finales. Gian van Veen en Ruben Mesters verloren bij de laatste 16. In het tweede toernooi was Wessel Nijman de beste Nederlander, hij won Development Tour 12. Gian van Veen deed er nog een schepje bovenop, ten opzichte van het eerste toernooi, en bereikte de halve finales. Owen Roelofs moest genoegen nemen met de kwartfinales, terwijl Jurjen van der Velde en Stefan Dees bij de laatste 16 verloren.

Stand Development Tour

Luke Littler behoudt de leiding aan het klassement, maar Gian van Veen heeft door twee goede resultaten het gat verkleind naar 1000 pond. De nummer één aan het einde van het seizoen verdient een plaats op de Grand Slam of Darts. Wessel Nijman heeft door zijn titel zijn positie voor een WK-plek en tourkaart verstevigd.

  1. Luke Littler 9600
  2. Gian van Veen 9500
  3. Wessel Nijman 7850
  4. Bradley Brooks 5325
  5. Sebastian Bialecki 4350
  6. Nathan Rafferty 4250
  7. Dylan Slevin 4175
  8. Ciaran Teehan 4125
Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *