Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Wessel Nijman - Baltic Sea Darts Open 2024

Nijman en Rafferty wéér succesvol op Development Tour

Wessel Nijman en Nathan Rafferty hebben vandaag de titels verdeeld op de Development Tour. Voor beide mannen was het hun tweede zege op het jeugdcircuit in 2024.

Nijman houdt Nederlandse eer hoog

Een Development Tour-weekend zonder Nederlandse winnaar, dat bestaat eigenlijk niet. Op vrijdag was het nog niet raak, maar deze zaterdag maakte alles goed. Wessel Nijman is bij afwezigheid van Gian van Veen hét boegbeeld van ons land op het jeugdcircuit, en die status maakte hij tijdens het 13e toernooi van het jaar helemaal waar. Mede door een 5-0 overwinning op Beau Greaves, met een gemiddelde van 102.95, stootte hij door tot de halve finale, waarin hij Nathan Rafferty trof. De Noord-Ier speelde op vrijdag nog in Leverkusen op de European Tour en kwam een dag later in Wigan slechts één leg te kort voor het halen van de finale.

In die finale was Nijman heer en meester tegen Niko Springer. De Duitser vond met een 12-darter nog wel de beste leg van de wedstrijd, maar mede door finishes van 112 (2x) en 142 was het onze landgenoot die zijn tweede titel van het jaar greep. Ook Keanu van Velzen is het vermelden waard: het broertje van Marvin van Velzen haalde voor de eerste keer in zijn carrière de halve finales op de Development Tour.

Alsnog topweekend voor Rafferty

Dat het met de vorm van Wessel Nijman wel goed zit, liet hij ook een toernooi later weer zien. De darter uit Uitgeest stootte weer door naar de halve finales, waarin hij dit keer wél zijn meerdere moest erkennen in Nathan Rafferty. Voor de Noord-Ier werd het zo toch nog een heel mooi weekend. Na zijn nederlaag tegen Andy Baetens haastte hij zich naar Engeland, waar hij op zaterdagavond als winnaar van Development Tour 14 zijn handen in de lucht kon steken.

Marvin van Velzen hoopte Rafferty daarvan af te houden, maar kwam er in de eindstrijd net niet aan te pas. In navolging van zijn broertje was het nu aan hem om een sterk toernooi te spelen, waarop hij onder andere met 5-0 van Beau Greaves won. Owen Roelofs liet met een plek in de kwartfinales ook van zich horen.

Uitslagen

Development Tour 13
Kwartfinales
Nathan Rafferty 5-2 Christopher Toonders
Wessel Nijman 5-0 Beau Greaves
Niko Springer 5-4 Nathan Girvan
Keanu van Velzen 5-0 Charlie Manby

Halve Finales
Wessel Nijman 5-4 Nathan Rafferty
Niko Springer 5-0 Keanu van Velzen

Finale
Wessel Nijman 5-2 Niko Springer

Development Tour 14
Kwartfinales
Marvin van Velzen 5-0 Beau Greaves
Connor Hopkins 5-1 Owen Roelofs
Wessel Nijman 5-2 Dylan Dowling
Nathan Rafferty 5-2 Niko Springer

Halve Finales
Marvin van Velzen 5-0 Connor Hopkins
Nathan Rafferty 5-4 Wessel Nijman

Finale
Nathan Rafferty 5-3 Marvin van Velzen

Stand

  1. Keane Barry 10425
  2. Wessel Nijman 10075
  3. Gian van Veen 9350
  4. Nathan Rafferty 8975
  5. Niko Springer 6725
  6. Danny Jansen 6200
  7. Beau Greaves 5200
  8. Sebastian Bialecki 4050
  9. Jurjen van der Velde 3600
  10. Charlie Manby 3375
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *