Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wessel Nijman

Nijman pakt dubbel, Puha maakt debuut op de Euro Tour

Vandaag stonden twee kwalificaties op het programma voor de Euro Tour. Er werd gestreden voor plekken in Oostenrijk en Duitsland. Wessel Nijman beleefde een uitstekende dag en won allebei de qualifiers.

Austrian Darts Open

Van 26 t/m 28 april staat de Euro Tour in Graz op het programma. Mensur Suljovic zal er dan niet bij zijn. De Oostenrijker verloor kansloos van Robert Grundy. Het is voor het eerst dat Suljovic een Euro Tour mist in zijn eigen land. Danny Lauby gaat zijn debuut maken in Oostenrijk. De snelle Amerikaan won van Ryan Meikle met 6-5 in de finaleronde. Jeffrey de Zwaan en Wessel Nijman zorgde voor het Nederlandse succes. De Zwaan versloeg de Meerssenaar Jules van Dongen met 6-2. Wie nog meer indruk maakte was onder andere Martin Lukeman en Karel Sedlacek. Richard Veenstra redde het niet. ‘Flyers’ verloor in de finale van Graham Hall.

Uitslagen finaleronde:
Danny Lauby 6-5 Ryan Meikle
Jeffrey de Zwaan 6-2 Jules van Dongen
Karel Sedlacek 6-4 Callum Goffin
Dom Taylor 6-3 Daniel Klose
Wessel Nijman 6-3 James Hurrell
Martin Lukeman 6-1 Haupai Puha
Arron Monk 6-3 Radek Szaganski
Graham Hall 6-4 Richard Veenstra
Madars Razma 6-5 Ricky Evans
Ritchie Edhouse 6-5 George Killington

Baltic Sea Darts Open

Vanaf 10 t/m 12 mei staat de Baltic Sea Darts Open op het programma in Kiel. Onder meer Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven zullen Nederland hier vertegenwoordigen. Ook Wessel Nijman realiseerde kwalificatie. De Belg Andy Baetens kende tot nu toe een zeer moeizaam begin, maar liet deze qualifier zijn klasse zien. De huidige WDF-wereldkampioen won met 6-3 van Steve Lennon in de finaleronde.

Thibault Tricole klopt ook steeds harder op de deur bij de PDC. Maandag bereikte hij nog de kwartfinale op de Pro Tour, vandaag kwalificeerde hij zich voor zijn eerste Euro Tour van het jaar door met een gemiddelde van bijna 100 te winnen van Cameron Menzies. Nog meer exotisch nieuws, want ook Haupai Puha kwalificeerde zich voor het eerst in zijn carrière voor een Euro Tour. Hij won van Ricky Evans in de finaleronde. Voor Evans waren de druiven dus extra zuur, aangezien hij eerder op de dag ook al de finaleronde verloor. Edhouse, Razma en Nijman bereikte dubbel kwalificatie succes.

Momenteel zijn er zes kwalificaties afgewerkt. Onder andere Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Kim Huybrechts hebben zich nog voor geen enkele Euro Tour weten te kwalificeren. Ook veteraan Mensur Suljovic blijft veel moeite hebben om zijn oude vorm terug te vinden.

Uitslagen finaleronde:
Matthew Dennant 6-5 Luke Woodhouse
Mike de Decker 6-2 Keane Barry
Madars Razma 6-1 Leighton Bennett
Wessel Nijman 6-5 Danny van Trijp
Ritchie Edhouse 6-3 Mickey Mansell
Maik Kuivenhoven 6-5 Jermaine Wattimena
Niels Zonneveld 6-4 Martin Lukeman
Thibault Tricole 6-4 Cameron Menzies
Andy Baetens 6-3 Steve Lennon
Haupai Puha 6-4 Ricky Evans

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *