Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wessel Nijman - PDC World Championship 2023

Nijman zorgt voor nieuw Nederlands succes, Rafferty klopt Jansen

De Nederlanders blijven dit jaar succesvol op de Development Tour. Wessel Nijman won op geweldige wijze een titel, terwijl Danny Jansen weer een finale haalde.

Nederlanders domineren: Nijman in bloedvorm

In Duitsland werd al verwacht dat de Nederlanders dit weekend de Development Tour zouden domineren, maar in het achtste toernooi van het jaar maakten onze landgenoten het wel helemaal bont. Bij de laatste 16 hadden maar liefst tien spelers een Nederlandse vlag voor hun naam te staan, waarvan er zes ook doorstootten tot de kwartfinale. Wessel Nijman maakte al helemaal indruk: tegen Nathan Rafferty (4-1), Jurjen van der Velde (4-3) en Levy Frauenfelder (4-2) noteerde hij gemiddeldes van boven de 100, waarna hij ook Gian van Veen (5-4) aan de kant zette. In de halve finale werd Danny Jansen verslagen, waardoor de darter uit Uitgeest voor de eerste keer dit jaar een finale haalde.

Niko Springer, die na een veelbelovende start de laatste tijd toch wat wegzakt, hervond zich in eigen land ook. De Duitser versloeg vier Nederlanders op weg naar de finale, waaronder Marvin van Velzen (5-3) in de halve finale. In de eindstrijd kreeg onze oosterbuur ook een kans op de titel. Ondanks een enorm verschil in gemiddelde kreeg Springer als eerste een matchdart, maar Nijman trok de zege alsnog naar zich toe. Met behulp van legs in 13, 14 en 12 pijlen (plus 121-finish) kwam hij terug van een 4-2 achterstand: het gemiddelde kwam uit op het bizarre getal van 113.03.

Rafferty nu wél te sterk voor Nederlandse finalist

Het eerste toernooi van de dag evenaren werd moeilijk, maar ook tijdens Development Tour 9 wisten vijf Nederlanders door te stoten tot de laatste 16. Wessel Nijman en Gian van Veen troffen elkaar weer: Nijman was voor de tweede keer de sterkste. Een tweede finale zat er echter niet in, want Danny Jansen was hem te slim af in de halve finale. ‘The Mullet’ zette zijn sterke jaar zo nog even voort en mocht het in de eindstrijd op gaan nemen tegen Nathan Rafferty.

De Noord-Ier verloor op vrijdag kansloos in de finale van Gian van Veen, maar wist een dag later wel af te rekenen met een Nederlander. Na een snelle voorsprong leek Jansen nog even terug te komen, maar meedere missers op de dubbels van onze landgenoot zorgden ervoor dat Rafferty met 5-2 nog ruim won. Desondanks was het Jansen die wederom goede zaken deed met het oog op het WK en een tourkaart.

Uitslagen

Development Tour 8
Kwartfinales
Wessel Nijman 5-4 Gian van Veen
Danny Jansen 5-0 Colinn Haverkate
Niko Springer 5-3 Daniel Perry
Marvin van Velzen 5-3 Angelo Balsamo

Halve Finales
Wessel Nijman 5-4 Danny Jansen
Niko Springer 5-3 Marvin van Velzen

Finale
Wessel Nijman 5-4 Niko Springer

Development Tour 9
Kwartfinales
Wessel Nijman 5-3 Sebastian Bialecki
Danny Jansen 5-0 David Fidler
Nathan Rafferty 5-2 Jarred Cole
Nathan Potter 5-2 Mason Whitlock

Halve Finales
Danny Jansen 5-4 Wessel Nijman
Nathan Rafferty 5-0 Nathan Potter

Finale
Nathan Rafferty 5-2 Danny Jansen

Stand

  1. Gian van Veen 8350
  2. Keane Barry 6675
  3. Wessel Nijman 5475
  4. Danny Jansen 5125
  5. Nathan Rafferty 4650
  6. Jurjen van der Velde 3375
  7. Roman Benecky 3175
  8. Sebastian Bialecki 3150
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *