Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niko Springer - International Darts Open 2023

Niko Springer sluit weekend af met eerste PDC-titel

De Duitser Niko Springer heeft zondagmiddag Development Tour 10 op zijn naam geschreven. Springer was in de finale met 5-2 te sterk voor de Nederlander Gian van Veen. Lees hier meer.

Een totaal van 307 spelers begonnen zondagochtend aan het laatste Development Tour-toernooi van het weekend. Twee spelers, die eerder dit weekend al in een finale stonden, bereikten opnieuw de finale.

Gian van Veen, die vrijdag Development Tour 7 won, bereikte zijn tweede finale van het weekend door af te rekenen met onder meer Moreno Blom (4-1), Yorick Hofkens (4-1) en Keane Barry (5-3). In de finale trof hij de Duitser Niko Springer, hij verloor zaterdag nog in de finale van een andere Nederlander; Wessel Nijman. Met overwinningen op Owen Roelofs (4-2), Henry Coates (5-2) en Jannis Barkhausen (5-2) bereikte hij zijn tweede finale in drie toernooien.

Springer wist in de beginfase van de finale optimaal te profiteren van de fouten van Van Veen op de dubbels. In zowel de eerste als de tweede leg miste de Nederlander minimaal twee pijlen op de dubbel, waardoor Springer beide legs won. Dit vervolgde hij met een 107-finish in zijn eigen leg om er 3-0 van te maken. De overige legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor Springer met een 5-2 overwinning zijn eerste Development Tour-titel uit zijn carrière greep.

Uitslagen

Kwartfinales
Keane Barry 5-0 Danny Jansen
Gian van Veen 5-3 Charlie Manby
Niko Springer 5-2 Henry Coates
Jannis Barkhausen 5-2 Adam Gawlas

Halve finales
Gian van Veen 5-3 Keane Barry
Niko Springer 5-2 Jannis Barkhausen

Finale
Niko Springer 5-2 Gian van Veen

Stand Development Tour

  1. Gian van Veen 9350
  2. Keane Barry 7425
  3. Wessel Nijman 5775
  4. Danny Jansen 5625
  5. Nathan Rafferty 4725
  6. Niko Springer 4475
  7. Jurjen van der Velde 3450
  8. Jurjen van der Velde 3375

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *