Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton gooit 9-darter, derde avond levert vuurwerk

Vanavond werd de derde speelronde van de Premier League of Darts gespeeld. Het niveau lag hoog en er waren veel mooie potten te zien. Behalve Michael van Gerwen tegen Rob Cross waren er nog vier andere partijen. In de laatste partij werd de mooie avond verzilvert met een 9-darter. Lees hier alles over de derde avond van de Premier League.

Dimitri van den Bergh 7-0 Glen Durrant

Dimitri van den Bergh kent een uitstekende start in zijn debuutseizoen in de Premier League. Met drie punten uit de eerste twee wedstrijden en twee sterke optredens kan hij zeer tevreden zijn. Zijn tegenstander, Glen Durrant, kan dat zeker niet: twee keer verloor ‘Duzza’ ruim. Vandaag moest dat dus beter, maar het ergste scenario denkbaar gebeurde. In de eerste leg miste de Engelsman 11 (!) pijlen op de dubbels, waardoor hij Van den Bergh meteen de voorsprong gunde. Twee legs later waren het vier missers die Durrant opbraken. Van den Bergh smeet rustig door en door ook zijn eigen legs te houden kwam hij op 4-0. Legs in 13 en 18 volgden, waardoor het punt binnen was. Durrant kreeg daarna nog één kans om de ‘whitewash’ te voorkomen, maar hij faalde. Weer miste hij een dubbel, waardoor hij kansloos afdroop. Van den Bergh blijft zo lekker doorgaan, Durrant mag alvast gaan vrezen voor degradatie.

Dimitri van den Bergh: 93.94 / 38.89%
Glen Durrant:
 84.42 / 0%

Peter Wright 7-4 Gary Anderson

Een duel tussen de twee beste Schotse darters is op papier altijd het kijken waard. Anderson lijkt daarnaast weer redelijk in vorm te komen, terwijl Wright na zijn afgang op dinsdag weer wat te bewijzen had. Hij wist dit zelf ook en met een goed begin liet hij weer wat van zich zien. Hij schoot weg naar een 3-0 voorsprong. Anderson sloot aan met een 13-darter, waarna Wright dit weer verbeterde met een 140-finish voor een 12-darter. Het gat van drie legs bleef en dat wist Wright ook vol te houden. Om beurten wonnen beide mannen hun legs, met een 14-darter van Anderson als kortste leg. Wright kwam zo op 6-3 en zo was het punt binnen. De overwinning kwam er ook zeker: nadat Anderson twee pijlen miste voor 6-5 gooide ‘Snakebite’ een 87-finish voor de 7-4 zege.

Peter Wright: 100.03 / 53.85%
Gary Anderson: 98.85 / 40%

Nathan Aspinall 7-4 James Wade

Nathan Aspinall mocht aan de wedstrijd beginnen tegen James Wade en hij deed dit geweldig. Na twee 180-ers mocht hij gelijk een 9-dart finish aanvallen, hij kwam slechts tot 7 perfecte pijlen en pakte de leg met een 11-darter. Nathan Aspinall wist het initiatief in de wedstrijd ook te grijpen. In de tweede leg kon hij 120 nog niet wegpoetsen voor een break, maar in de vierde leg kreeg hij nog een kans en hij kwam zo 3-1 voor. James Wade wist net zoals gisteren zijn niveau niet te halen en kon zich ook niet terug vechten. Nathan Aspinall verzilverde de break ook nog met een 102-finish. Wanneer Aspinall ook weer mocht breaken met een 14-darter, leek de wedstrijd beslist. James Wade kon uiteindelijk nog wel twee keer breaken, maar hij moest er ook een teruggeven. Nathan Aspinall won zo zijn partij met 7-4 van James Wade.

Nathan Aspinall: 96.5 / 53.85%
James Wade: 92.5 / 30.77%

Jonny Clayton 7-3 Jose de Sousa

In de laatste partij van de avond leverde ontzettend veel vuurwerk op en deze partij mocht Jonny Clayton beginnen tegen Jose de Sousa. Jose de Sousa begon deze partij scorend fantastisch. In de eerste leg stond hij na 9 pijlen op een dubbel maar hij wist dit niet te verzilveren. Hij miste drie pijlen op de dubbel en Clayton profiteerde. De tweede leg pakte Jose de Sousa via D18 D18 en een 14-darter en de derde leg ging met een 12-darter voor de break. Jose de Sousa was scorend fantastisch, maar ook Jonny Clayton was geweldig. Hij brak terug naar 2-2 en nam zo gelijk het initiatief van de wedstrijd over. Wanneer Jose de Sousa 70 bust door na een T18 voor D12 te gaan, profiteerde Clayton door op voorsprong te komen via de break en hij verzilvert de break voor 4-2. Jose de Sousa leek toen de beste leg van de wedstrijd te gooien met een 11-darter, maar dit kon Clayton beter. Het was tijd voor perfectie, Jonny Clayton gooide naar twee 180-ers ook nog een 141 uit via T19 en D12 voor een perfecte leg. Dit gaf Clayton blijkbaar zoveel vertrouwen, dat hij hier ook nog eens een 11-darter en een 12-darter achteraan reeg. Jose de Sousa had hier geen antwoord meer op en kon alleen toekijken. De man in vorm is Jonny Clayton, hij gooide een nine-darter en wist de wedstrijd te winnen met 7-3.

Jonny Clayton: 105.26 / 77.78%
Jose de Sousa: 108.48 / 30%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *