Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Noa-Lynn van Leuven - Women's World Matchplay 2023

Noa-Lynn van Leuven grijpt brons op WDF World Cup

Noa-Lynn van Leuven heeft op de WDF World Cup in Denemarken een bronzen medaille gepakt bij de singles. In de halve finale moest ze het afleggen tegen Beau Greaves: 6-2.

Bij haar debuut op de WDF World Cup was het meteen aan Noa-Lynn van Leuven om de Nederlandse eer hoog te houden. De 27-jarige bereikte de halve finales, waarin ze het op mocht gaan nemen tegen topfavoriet Beau Greaves. Met een 100-finish kreeg ze het publiek in de eerste leg meteen op de banken: brutaal greep ze de voorsprong. Greaves sloeg een leg later meteen terug, waarna de Engelse profiteerde van missers op de dubbels van de Nederlandse. Van Leuven miste er vier, waardoor Greaves op 2-1 kon komen.

Met een 18-darter vergrootte de wereldkampioen haar voorsprong, waarna Van Leuven haar kansen op een comeback in rook op zagen gaan. Drie keer miste ze dubbel 10, waardoor ze weer de kans gaf aan haar tegenstander. Greaves pakte dit cadeautje met plezier uit: 96 werd gegooid, waardoor het gat groeide. Met een 14-darter toonde Van Leuven nog wel even haar klasse, maar uiteindelijk moest ze genoegen nemen met een bronzen medaille. Greaves gaat op jacht naar goud.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Beau Greaves: 78,43 / 35,29%
Noa-Lynn van Leuven: 79,92 / 20%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *