Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Noa-Lynn van Leuven - Women's World Matchplay 2023

Noa-Lynn van Leuven schrijft geschiedenis met winst op de Challenge Tour

Dit weekend wordt in Hildesheim het tweede weekend van de Challenge Tour afgewerkt. Met Danny Jansen als koploper op de ranglijst gaat het de Nederlanders goed af. Dit keer bereikte Noa-Lynn van Leuven de finale en ze won als eerste vrouw ooit een Challenge tour toernooi.

Hoe verging de dag?

Noa-Lynn van Leuven heeft historie geschreven bij de zesde Challenge Tour van het jaar. De Nederlandse vrouw bereikte de finale na knappe overwinningen op onder meer Stefan Bellmont, John Henderson en Cam Crabtree. Daarmee is ze de eerste vrouw ooit die op de Challenge Tour een finale bereikte en deze zelfs won. Haar tegenstander in de finale was de Pool Tytus Kanik. Kanik, een voormalig tourkaarthouder, bereikte verassend de finale na overwinningen op onder meer Aden Kirk en Sebastian Bialecki. Onder andere John Henderson en Danny Jansen behaalde de kwartfinale. Tegenvallers waren onder andere Max Hopp en Devon Petersen. Zei lagen beide vroegtijdig uit het toernooi.

Finale

De finale werd er een van hoog niveau. Tytus Kanik had geen koud watervrees tegen de Nederlandse. En begon uitstekend met een 121-finish in leg 1 en een 108-finish in leg 2. Finale gespeeld zou je zeggen, maar van Leuven kwam uitstekend terug middels twee 14 darters op rij. Toen het 3-3 stond miste Kanik plots 9 pijlen op de dubbel. Van Leuven profiteerde en kwam op matchpoint en pakte het met een 106-finish. Een gemiddelde van ruim 100 was eveneens een vermelding waard. Noa-Lynn van Leuven is de eerste vrouw die een PDC-toernooi wint, waarbij ook mannen deelnemen. Zelfs Beau Greaves of Fallon Sherrock presteerde dit niet eerder.

Nederlanders

Noa-Lynn van Leuven werd dus de beste Nederlander van de dag. Voor Danny Jansen was het ook een prima toernooi. Met een kwartfinaleplek doet hij goede zaken voor de ranglijst. Jimmy van Schie bereikte de laatste 16.

Uitslagen

Kwartfinales
Noa-Lynn van Leuven 5-3 John Henderson
Cam Crabtree 5-1 Martin Charlie
Tytus Kanik 5-1 Sebastian Bialecki
Aden Kirk 5-2 Danny Jansen

Halve finales
Noa-Lynn van Leuven 5-2 Cam Crabtree
Tytus Kanik 5-4 Aden Kirk

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-3 Tytus Kanik

Stand Challenge Tour

  1. Danny Jansen 5075
  2. Aden Kirk 4000
  3. Darryl Pilgrim 3550
  4. Stefan Belmont 3525
  5. Oskar Lukasiak 2875
  6. Richie Burnett 2575
  7. Noa-Lynn van Leuven 2500
  8. John Henderson 1600
  9. Romeo Grbavac 1475
  10. Connor Scutt 1300
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *