Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nobuhiro Yamamoto

Nobuhiro Yamamoto verrast en pakt WK-ticket in Japan

Nobuhiro Yamamoto heeft zondag in Japan het PDJ Japan Championship op zijn naam geschreven. Toch wel een verrassing te noemen, met een aantal sterke spelers in het deelnemersveld. De Japanner zien we later dit jaar terug op het PDC WK.

Een totaal van 178 spelers begonnen zondag in Kobe aan het PDJ Japan Championship. Er werd gestart in een groepsfase met 36 groepen. De top 2 van elke groep kwalificeerde zich voor de knock-outfase. Veel verrassingen vielen er niet in de groepsfase, alleen Mikuru Suzuki en Toru Suzuki werden ingeschakeld in hun groep.

In de knock-outfase werden de topfavorieten vooral in de eerste paar rondes uitgeschakeld. Jun Matsuda, Edward Shoji Foulkes, Masumi Chino en Yuki Yamada verloren allemaal bij de laatste 64, waardoor er een aantal verrassende namen in de kwartfinales stonden. Daarin stonden de ervaren Seigo Asada en Haruki Muramatsu ook, maar konden het niet bolwerken tegen Nobuhiro Yamamoto (4-0) en Aiki Oishi (4-2).

Uiteindelijk waren het Nobuhiro Yamamoto en Katsumi Sho die de finale behaalden en streden voor een WK-plek in december. In de finale begonnen de heren gelijkwaardig. Bij een stand van 2-2 miste Katsumi 3 pijlen op de dubbel, waardoor Yamamoto de break kon plaats door dubbel 16 te raken. De Japanner wist de break ook te verzilveren, met een 17-darter kwam hij op matchpoint. Toch gaf Katsumi, deelnemer van o.a. de World Cup of Darts van 2013, niet op. Met een 17- en 13-darter kwam de 39-jarige helemaal terug tot 4-4 en mocht de beslissende leg zelf beginnen. Na beginscores van 100 en 81 wist Katsumi het geen goed vervolg te geven. Yamamoto bleef erg koel en pakte in 19 darts alsnog het PDC WK-ticket en mag in december gaan debuteren! Nobuhiro Yamamoto wint het PDJ Japan Championship!

Uitslagen

Kwartfinales
Yoshino Hiroyuki 4-0 Osamu Niki
Nobuhiro Yamamoto 4-0 Seigo Asada
Sho Katsumi 4-2 Atsushi Takeuchi
Aiki Oishi 4-2 Haruki Muramtatsu 

Halve finales
Nobuhiro Yamamoto 4-2 Yoshino Hiroyuki
Sho Katsumi 4-3 Aiki Oishi

Finale
Nobuhiro Yamamoto 5-4 Sho Katsumi

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *