Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Noel Malicdem wint Asian Tour 5 in eigen land, Teng Lieh finalist

Afgelopen ochtend werd het vijfde toernooi voor de Asian Tour gespeeld in Tacloban, in de Filipijnen. Na een lange dag kroonde de Filipijn Noel Malicdem zich als kampioen. Lees hier het toernooiverslag terug. 

Route naar de halve finales
De nummer 8 geplaatste Noel Malicdem plaatste zich voor de halve finales in zijn eigen land met overwinningen op Yuanjun Liu (5-1), Hairul Azman (5-2), Jasper Alex Natividad (5-1), Eikichi Nakanishi (5-4) en Charlie Morris (5-3). Hij speelde in de halve finales tegen landgenoot Andy Lou Villamor. Hij bereikte zijn allereerste halve finale bij de PDC Asian Tour. Dit deed hij met overwinningen op Israel Tudlong (5-4), Mark Anthony Opada (5-3), Michael Viola (5-2), John Marco Lumilang (5-2) en op Kai Fan Leung (5-3).

De Taiwanese Pupo Teng Lieh bereikte zijn tweede halve finale op de Asian Tour, nadat hij vorig seizoen in Korea zijn eerste halve finale behaalde. Lieh bereikte de halve finales ten koste van Michaelson Edralin (5-1), Robert Calupit (5-0), Narciso Tranco (5-4), Val Capuyan (5-4) en Christian Perez (5-3). Lieh speelde in de halve finale tegen ‘The Ninja’. Seigo Asada bereikte de halve finales met overwinningen op Xiaochen Zong (5-2), Jeffry Arciosa (5-2), Vicentico De Velos (5-3), Yuya Higuchi (5-3) en Lourence Ilagan (5-1) en door deze halve finale plek steeg Asada naar de koppositie van de Asian Tour Order of Merit.

Halve finales
De eerste halve finale ging tussen twee landgenoten, Noel Malicdem en Andy Lou Villamor. Malicdem mocht de partij beginnen en deed dat sterk met de eerste drie beurten met twee triples, uiteindelijk kwam Malicdem met een 16-darter 1-0 voor. Met een 42-finish wist Malicdem zijn landgenoot te breaken voor een 2-0 voorsprong. Echter wist Malicdem de break niet te verzilveren, hij gooide 112 niet uit waardoor Villamor via D8 gelijk terug brak. Met een knappe 70-finish hield Villamor zijn eigen leg en bracht de stand op 2-2. De vijfde leg ging met tweemaal D8 naar Malicdem die zo op een 3-2 voorsprong kwam. Villamor miste in zijn eigen leg 4 darts op de dubbel voor 3-3, via D8 brak Malicdem en kwam op matchpoint; 4-2. Malicdem wist de overwinning niet binnen te slepen in zijn eigen leg, hij miste 4 matchdarts. Villamor profiteerde en brak via D8 terug naar 4-3. Malicdem miste in de achtste leg 7 matchdarts, waardoor Villamor via D5 er 4-4 van maakte. Malicdem bleef koel en begon de beslissende leg met 180. Uiteindelijk pakte Malicdem alsnog de overwinning met een knappe 13-darter. Malicdem bereikte zijn eerste Asian Tour finale van het jaar met een gemiddelde van 86,81, Villamor noteerde een gemiddelde van 81,24.

De tweede halve finale ging tussen de Japanner Seigo Asada en de Taiwanees Pupo Teng Lieh. Asada begon de partij en hield zijn eigen leg met een 58-finish. Met een 13-darter hield Lieh zijn eigen leg en bracht de stand op 1-1. Met een 61-finish in 15 darts brak Lieh naar een 2-1 voorsprong. Met een 53-finish verzilverde Lieh de break en kwam 3-1 voor. Met een 48-finish hield Asada zijn eigen leg voor 3-2. Met een 68-finish hield de speler uit Taiwan zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Met een 17-darter hield Asada wederom zijn eigen leg en bleef in de partij. Met een 13-darter hield Lieh zijn eigen leg en versloeg daarmee Asada met 5-3. Met een gemiddelde van 97,69 bereikte Lieh zijn eerste Asian Tour finale, Asada eindigde op een gemiddelde van 92,55.

Finale
De finale ging tussen de Filipijn Noel Malicdem en de Taiwanees Pupo Teng Lieh. De bull werd gewonnen door Malicdem en mocht daarom de finale beginnen. Malicdem hield zijn eigen leg in 15 darts met een 56-finish. Met een 42-finish hield Lieh zijn eigen leg en kwam op 1-1. Lieh miste een 71-finish op tops om te breaken, via D8 hield Malicdem zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Met een 76-finish hield Lieh wederom zijn eigen leg en waren er in de eerste 4 legs nog geen breaks; 2-2. Met een 15-darter kwam Malicdem 3-2 voor. Lieh miste een 79-finish op tops om zijn eigen leg te houden, met een belangrijke 52-finish brak de Filipijn naar 4-2. Met een 14-darter hield Malicdem zijn eigen leg en won daarmee met 5-2 van Lieh. Malicdem won de finale met een mooi gemiddelde van 92,12, terwijl Lieh eindigde op 90,03.

Verrassingen
Het toernooi begon al vroeg met de verrassingen. De nummer 1 en 2 geplaatste Royden Lam en Paul Lim verloren bij de laatste 128 van Christopher Salinas (5-2) en Robert Calupit (5-2). Ook de nummer 4 geplaatste Haruki Muramatsu kwam niet verder dan de laatste 128. Hij verloor met 5-3 van Mark Anthony Opada. ‘The Miracle’ Mikuru Suzuki kon haar vorm van het eerste Asian Tour weekend niet doorzetten, zij verloor net als Lam, Lim en Muramatsu bij de laatste 128. Jefferson Dagoyen was met 5-3 te sterk voor haar. De andere favorieten profiteerden optimaal van de vroege uitschakeling. Seigo Asada, Kai Fan Leung, Lourence Ilagan, Christian Perez en Noel Malicdem haalden allemaal minimaal de kwartfinales.

Order of Merit
Doordat Royden Lam en Paul Lim er al bij de laatste 128 uit waren wist Seigo Asada de koppositie over te nemen dankzij een halve finale. Noel Malicdem heeft door zijn titel goede zaken gedaan voor het WK en de World Cup, hij staat nu op een vierde plaats met $2700 voor op Christian Perez. Als Perez de World Cup nog wil halen zal hij zondag het toernooi moeten winnen. Bekijk hieronder de Asian Tour Order of Merit.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *