Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nog geen BDO spelers door de poulefase gekomen in een hoop spannende ontknopingen

Geen Nederlanders in actie in de derde dag van de Grand Slam of Darts. Tijdens deze avondsessie werden voor poules E t/m H beslist wie er doorgaat naar de knock-out fase. Lees hier een verslag van een selectie van de wedstrijden.

 

Price vs Whitlock (F)
Omdat Glenn Durrant niet wist te winnen van de uitgeschakelde Andrew Gilding ligt zijn lot in de handen van Gerwyn Price. Als Price zou winnen van Whitlock gaat Durrant door. Whitlock neemt zijn plek in als hij Price weet te verslaan. Price gaat dus in beide situaties door.

Whitlock begon deze wedstrijd met een geweldige 170 finish om 1-1 te maken. Price reageerde in de volgende derde leg met een 130, ook via bullseye. Een 113 finish bracht Price op 3-1. Whitlock kwam een paar legs terug en gooide voor de tweede keer een 170 uit deze wedstrijd om het gelijk te maken met 4-4! Whitlock won deze laatste leg door dubbel 4 te raken en elimineert hiermee BDO nummer 1 Glenn Durant.

 

Bunting vs Mitchell (G)
Martin Schindler won eerder met een nipte 5-4 van Mensur Suljovic. Dat betekent voor deze poule G dat Bunting als eerste door is. Als Mitchell wint gaat hij door, als Mitchell verliest gaat Suljovic door.

Doordat Bunting meteen een break plaatste kwam hij snel op 3-0 voor. De match bleef hierna eenzijdig, en Bunting won met 5-1. Het lot stond aan Soljovic’s kant en hij gaat alsnog door, samen met Steven Bunting!

 

Peter Wright vs Josh Payne (E)
BDO speler Jim Williams wist een spannende wedstrijd tegen Max Hopp te winnen met 5-4. Dit betekent dat Hopp alleen doorgaat als Wright met 5-2, 5-1 of 5-0 van Payne wint. Payne heeft effectief 3 legs nodig voor de volgende ronde. Wright is zeker van de volgende ronde.

Payne startte de wedstrijd perfect en kwam 2-0 voor, waarmee hij nog maar 1 leg nodig had voor de volgende ronde. Vier darts gingen hiervoor mis in de derde leg, maar kansen genoeg met een 2-1 voorsprong. Payne scoorde via dubbel 5 in de vijfde leg de derde leg die hij nodig had en schakelt hiermee Max Hopp uit. Peter Wright won de laatste wedstrijd met 5-4 en komt hiermee als groepswinnaar uit de bus.

 

Van den Bergh vs Mcgeeney (H)
De avond werd afgesloten met een shoot-out tussen Dimitri van den Bergh en de BDO nummer twee Mark Mcgeeney. Rob Cross is in deze Poule H al zeker van de volgende ronde en Ryan Searle is gegarandeerd geëlimineerd. Dus de winnaar van deze wedstrijd gaat met Rob Cross mee verder het toernooi in.

Dimitri van den Bergh wist in de derde leg Mcgeeney te breken en nam via dubbel 16 een 2-1 voorsprong. Hierna gingen drie legs op rij naar de Belg en hiermee wint Van den Bergh 5-1 van Mcgeeney en hiermee wint hij een plek in de volgende ronde.

 

Hiermee sluiten de poules E t/m H zonder een BDO speler die doorgaat. Dinsdagavond komen in poule A t/m D onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Wesley Harms in actie. Hieronder de eindstanden van E t/m H.

E
1. Peter Wright (6)
2. Josh Payne (2)
3. Max Hopp (2)
4. Jim Williams (2)

F
1. Simon Whitlock (4)
2. Gerwyn Price (4)
3. Andrew Gilding (2)
4. Glenn Durrant (2)

G
1.  Steven Bunting (6)
2. Mensur Suljovic (2)
3. Scott Mitchell (2)
4. Martin Schindler (2)

H
1. Rob Cross (6)
2. Dimitri van den Bergh (4)
3. Mark Mcgeeney (2)
4. Ryan Searle (0)

 

 

 

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *