Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan de Vreede

Noijens, De Vreede en Vandenbogaerde bereiken WDF WK

Afgelopen middag werd de laatste kwalificatietoernooien voor het WDF WK gespeeld in Frimley Green en in Assen. In Assen kwalificeerden Marjolein Noijens, Ryan de Vreede en Marjolein Noijens zich voor Lakeside. Lees hier meer.

Heren

In totaal deden 216 heren een gooi naar één van de twee beschikbare tickets in Assen. Naast veel Nederlanders deden ook spelers uit Duitsland, Tsjechië, Malta, Italië en Kroatië mee. Uiteindelijk gingen de tickets naar een Nederlander en een Belg. In de bovenste helft van het schema bleven Kenny Neyens en Mario Vandenbogaerde over, terwijl in de onderste helft van het schema Ryan de Vreede en Danny Jansen voor een WK-ticket speelden.

Neyens won op weg naar de finale van Michael Stoeten (4-3), Iwan Terschegget (4-1), Nick Crouwel (4-1), Roberto van Daele (4-0), Mats Gies (5-2) en Fabian Roosenbrand (6-4). Vandenbogaerde versloeg Vaclav Jaros (4-1), Sven Hilling (4-0), Jurrit van Essen (4-1), Martijn Dragt (4-2), Bert-Jan Mulder (5-1) en Alexander Merkx (6-2). In de finale begonnen beide heren wat stroef, de eerste drie legs gingen tegen de darts in. In de vierde leg wist Vandenbogaerde de break te verzilveren en kwam zo op een 3-1 voorsprong. Vervolgens hield ook Neyens zijn eigen leg en kwam zo terug tot 3-2. Daar bleef het ook bij voor de talentvolle Belg. Vandenbogaerde won drie legs op rij in 14,16 en 18 darts en zo zien we hem voor de eerste keer op Lakeside!

De Vreede haalde de finaleronde na overwinningen op Oliver Hanses (4-0), Tonny Veenhof (4-1), Gijsbert van Malsen (4-1), Jimmy Hendriks (4-2), Jeremy van der Winkel (5-4) en Jeffrey Bekema (6-3). Jansen stond in de finaleronde ten koste van Sergio Krassen (4-1), Wesley Plaisier (4-3), Martin Votava (4-1), Lars Fransen (4-0), Kay Smeets (5-0) en Justin van Tergouw (6-5). In de partijen tegen Votava en Smeets gooide de Nederlander gemiddeldes van boven de 100; 103 en 107! In de finaleronde begon Jansen erg sterk en won van de eerste 5 legs er 4 voor een 4-1 voorsprong. In leg 6 miste Jansen drie pijlen voor 5-1 en vanaf dat moment kwam De Vreede helemaal terug in de wedstrijd. Met o.a. twee 16-darters kwam De Vreede op gelijke hoogte; 4-4. Jansen hield vervolgens zijn eigen leg en kwam op matchpoint. In de tiende leg kreeg Jansen al een matchdart, maar dubbel 13 voor een 106-finish werd gemist. De Vreede trok in 21 darts de stand gelijk en zo moest er een beslissende leg aan te pas komen. Jansen begon erg zwak aan de elfde leg, De Vreede profiteerde optimaal en kwam met een 180 op een ruime voorsprong. Deze voorsprong gaf hij niet meer weg en kwalificeert zich zo voor de tweede maal voor Lakeside!

Kwartfinales
Kenny Neyens 6-4 Fabian Roosenbrand
Mario Vandenbogaerde 6-2 Alexander Merkx
Ryan de Vreede 6-3 Jeffrey Bekema
Danny Jansen 6-5 Justin van Tergouw

Finalerondes
Mario Vandenbogaerde 6-2 Kenny Neyens
Ryan de Vreede 6-5 Danny Jansen

Dames

Bij de dames deden 26 speelsters een poging voor kwalificatie voor Lakeside, waarvan 18 Nederlanders. De andere speelsters hadden een nationaliteit als Duitse, Ierse, Kroatische of Tsjechische. Uiteindelijk stonden er in de kwartfinales nog 6 Nederlanders over, 1 Kroatische en 1 Ierse. Adriana van Wijgerden-Vermaat, Marjolein Noijens, Priscilla Steenbergen en Vanessa Zuidema wonnen en bereikten zo de halve finales.

In de halve finale was Noijens met duidelijke cijfers te sterk voor de Ierse-Nederlandse Van Wijgerden-Vermaat, ze won met 5-0 In de andere halve finale won Zuidema toch wel verrassend van Steenbergen met 5-3, die afgelopen weekend nog een finale haalde op het WDF-toernooi in Italië.

In de finale begonnen Zuidema als betere, ze pakte de eerste twee legs van de partij. Noijens kwam er vervolgens steeds beter in en dat resulteerde in een voorsprong; 3-2. In de zesde leg produceerde Zuidema een 15-darter en kwam daarmee weer langszij; 3-3. Het was de Tilburgse die als eerste op matchpoint kwam, Noijens kwam via dubbel 2 op een 4-3 voorsprong. Een leg later kreeg Noijens al handje vol matchpijlen, maar werden allemaal gemist. Zuidema wist zo in 36 (!!!) darts toch nog op 4-4 te komen. In een hele spannende beslissende leg wist Noijens de zenuwen het meest onder bedwang te houden en kwalificeerde zich door het gooien van dubbel 15 voor de eerste keer voor Lakeside!

Halve finales
Marjolein Noijens 5-0 Adriana van Wijgerden-Vermaat
Vanessa Zuidema 5-3 Priscilla Steenbergen

Finaleronde
Marjolein Noijens 5-4 Vanessa Zuidema

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *