Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dirk van Duijvenbode - German Darts Grand Prix 2023

Nooit saai met Van Duijvenbode: ondanks valpartij grijpt hij zege

Dirk van Duijvenbode flikt het ook in Leeuwarden: zelfs een valpartij bij zijn walk-on weerhoudt ‘Aubergenius’ niet van een zege op Dylan Slevin: 6-5.

De zaterdagavond van de Dutch Darts Championship werd afgesloten met misschien wel dé hoofdact: Dirk van Duijvenbode. De Nederlander zorgde er echter bijna voor dat die act snel was afgelopen. Bij zijn walk-on was hij zo enthousiast, dat verkeerd neerkwam bij het springen. Al hinkend liep hij over het podium, waarna hij de eerste leg ook af moest staan aan Dylan Slevin. Met een 18-darter leek hij zich te herstellen, maar geweldig liep het niet. Slevin kon met een 21-darter zelfs op 2-1 komen. Het was duidelijk dat Van Duijvenbode last had, maar steeds weer kon hij bij Slevin aanklampen.

De Ier wist steeds zijn eigen leg te houden, maar echt drukzetten in de legs van Van Duijvenbode lukte niet. Bij 4-3 kreeg hij de kans om een leg te stelen, maar dit lukte niet. Uiteindelijk was een beslissende leg onontkoombaar. Van Duijvenbode nam vanaf de eerste beurt het initiatief, maar hij zag Slevin wel als eerste onder de 100 duiken. Een beurt later liet hij de hal echter ontploffen. 129 werd uitgegooid via twee keer dubbel 18, waarna hij hinkend over het podium stuiterde. Eén ding is zeker: het is nooit saai als Van Duijvenbode speelt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 92.23 / 35.5%
Dylan Slevin: 85.08 / 27.8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *