Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert blijft winnen: Fries naar finale UK Open

Danny Noppert heeft de finale op de UK Open bereikt. In zijn halve finale tegen William O’Connor stond hij lang op achterstand, maar sleepte hij de zege alsnog uit het vuur: 11-9.

Wie voorafgaand aan de UK Open had voorspeld dat Danny Noppert en William O’Connor elkaar in de halve finale zouden treffen, zou voor gek zijn verklaard. Toch was dit daadwerkelijk het geval. Voor beide lag hier een enorme kans. Bij de walk-on leek O’Connor geblesseerd te raken aan zijn linkerhand, en in de eerste leg leek hier ook erg mee te zitten. Noppert begon prima en kwam op 1-0. Hierna kantelde het echter volledig. O’Connor zette de pijn van zich af, terwijl Noppert er scorend niet aan te pas kwam. Doordat de Fries in leg vijf ook nog drie pijlen op de dubbels miste ging O’Connor zelfs met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in.

Noppert sluit aan

Noppert leek iets beter uit de pauze te komen. Na 12 pijlen stond hij dubbel zes in de leg van O’Connor, maar doordat ‘The Magpie’ 126 uitgooide maakte dit niks meer uit. Een 16-darter van Noppert volgde, waarna hij in 17 pijlen wel een break wist te pakken. Nog een 17-darter volgde, waardoor het gat verkleind was tot 5-4. Voor de pauze kwam O’Connor nog wel op 6-4, maar de wedstrijd was nog zeker niet gespeeld.

Noppert draait wedstrijd om

Met een goede 86-finish voor een 15-darter sloot Noppert weer aan. De Fries kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg de leg later de kans om de stand weer gelijk te trekken. O’Connor gooide 80 namelijk dood, maar doordat Noppert twee pijlen op de dubbels miste maakte het niets uit voor de Ier. Een 14-darter van Noppert werd gevolgd door een 20-darter van O’Connor, waarna ‘The Freeze’ weer een 17-darter vond. Na de derde onderbreking was daarna dan eindelijk de break. Noppert leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben en met een 18-darter nam hij voor het eerst sinds de eerste leg weer te voorsprong. O’Connor haakte wel aan, maar met een 15-darter kwam de Fries op voorsprong. De eerste matchdart in de leg daarna ging meteen raak: een 80-finish voor een 15-darter was een mooi sluitstuk van deze wedstrijd. Voor het eerst sinds de World Series of Darts Finals in 2019 haalde ‘The Freeze’ zo een finale op TV.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 89.94 / 42.3%
William O’Connor: 88.35 / 50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *