Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert - Dutch Darts Championship 2023

Noppert blijft winnen in ‘zijn’ Friesland en verslaat Aspinall

Danny Noppert is nog steeds in de race voor de titel in Leeuwarden. De Fries won bij de laatste 16 in een spannende partij van Nathan Aspinall: 6-5.

Na nederlagen van Van Duijvenbode en Van Peer kon Leeuwarden wel weer een Nederlands succesjes gebruiken. Met lokale held Danny Noppert op het podium zou dit zelfs een ideaal scenario zijn. De Fries profiteerde in de eerste legs optimaal van missers van tegenstander Nathan Aspinall. Met een 3-1 stand had hij meteen een gat geslagen, waarna hij ook de kansen op 4-1 kreeg. Op dubbel twee gooide hij zich echter dood, waardoor Aspinall in de partij bleef.

De Engelsman staat bekend als een bijter en liet dat ook hier weer zien. Steeds moest hij achter Noppert aan lopen, totdat de stand op 5-4 kwam. Noppert miste hierna namelijk één matchdart, waarna Aspinall vanaf 70 wel toesloeg. In de beslissende leg was het echter ‘The Freeze’ die een 180 vond en zo de druk weer bij zijn tegenstander neerlegde. Na 12 pijlen stond hij op tops, na 15 pijlen was hij uit: het publiek ging uit zijn dak. De Fries keert later vandaag terug.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 89.81 / 33.3%
Nathan Aspinall: 84.78 / 20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *