Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert door, ook Gilding, Clayton en Chisnall naar halve finale

Vanavond was het tijd voor de laatste fase van het Belgian Darts Open met eerst de kwartfinales. De laatste Nederlander Danny Noppert won met 6-3 van Lewis. Ook Gilding, Clayton Chisnall zijn door naar de halve finales. Lees hier alles over deze partijen

Andrew Gilding vs Martin Schindler

In de eerste halve finale wisten beiden spelers niet echt te overtuigen. De legs gingen niet in vijftien pijlen uit. In de derde leg wist Gilding de eerste tik uit te delen. Schindler kreeg 74 niet van het bord af en was na 18 pijlen nog niet uit, Gilding profiteerde met een 80-finish. Vervolgens wist Gilding de wedstrijd ook naar zich toe te trekken, hij wist de legs wel in 15 pijlen af te ronden. Gilding verzilverde de break met een 15-darter, brak met een 15-darter en trok zo de wedstrijd naar zich toe. Schindler kwam er ook niet meer aan te pas. In de zesde leg kreeg hij nog 18 pijlen om te breken, maar hij had hiervoor nog 140 punten nodig. Gilding kwam zo op matchpoint. Gilding moest een legje wachten, maar wist de leg erna de wedstrijd te pakken. Gilding won de wedstrijd met 6-2.

Jonny Clayton vs Gabriel Clemens

De tweede kwartfinale leek makkelijk de kant van Clemens op te vallen. Clemens kwam 2-0 voor en leek ook op weg naar de derde leg. Net als vanmiddag voorkwam Clayton een 3-0 achterstand via een 141-finish. In de zesde leg wist Clayton een break te voorkomen met een 156-finish. Clayton had een break nodig om naar de halve finale te gaan. Clemens maakte geen fouten in de eigen legs, was in deze legs in vijf beurten uit en wist dit te doen met bijvoorbeeld een 93-finish in de negende leg. Clemens miste in de tiende leg drie matchdarts om het al te beslissen, Clayton wist zo alsnog een last-leg decider af te dwingen. Clayton moest breken, Clemens was nu eindelijk niet in vijf beurten uit. Clayton wist te profiteren met een 64-finish.

Jose de Sousa vs Dave Chisnall

De derde partij werd beslist op de dubbels. Hoewel De Sousa in de eerste leg scorend zwak was en zo de eerste break weg gaf, werd dat zeker beter. Jose de Sousa was scorend zeker sterk genoeg om Chisnall bij te houden en misschien was hij scorend zelfs beter, maar De Sousa miste te veel dubbels. In de vierde leg mocht Chisnall zijn leg toch nog houden omdat De Sousa zes pijlen op de dubbel miste. In de vijfde leg mistte de Sousa weer vijf dubbels, waardoor Chisnall wist te breken met een 114-finish. Chisnall verzilverde de break en had zo een 5-1 voorsprong. Omdat Chisnall nog drie matchdarts miste, mocht De Sousa nog een leg houden. Chisnall wist de wedstrijd wel mooi af te sluiten met een 110-finish. Chisnall is de derde halve finalist.

Danny Noppert vs Adrian Lewis

In de laatste kwartfinale kwam de laatste Nederlander in het toernooi in actie. In het begin van de partij was Noppert vooral sterk in de eigen legs, Deze wist hij met een 17-darter en een 12-darter te houden. Op de legs van Adrian Lewis kreeg hij geen druk, Lewis mocht de legs in zes of zelfs zeven beurten houden. In de vijfde leg wist Noppert wel te breken met een 12-darter en een 126-finish, maar Lewis antwoordde met een 164-finish in de volgende leg. In de zevende leg kreeg Noppert de break cadeau met een 16-darter. Dit keer benutte Noppert de break, dit deed hij met een 136-finish terwijl Lewis op 24 stond te wachten. Lewis miste in de negende leg drie pijlen op de dubbel, waardoor Noppert de wedstrijd af kon maken met een 72-finish.

Halve finales:
Andrew Gilding vs Jonny Clayton
Dave Chisnall vs Danny Noppert

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *