Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Noppert eenvoudig door, Meulenkamp uitgeschakeld

Afgelopen middag werden de eerste 16 eerste ronde partijen van de Players Championship Finals afgewerkt op tweede podiums in Minehead. Naast Martijn Kleermaker kwamen er nog twee Nederlanders in actie, Ron Meulenkamp en Danny Noppert. Lees hier meer.

Meulenkamp niet opgewassen tegen Ratajski

Ron Meulenkamp begon erg sterk aan zijn eerste ronde partij tegen Krzysztof Ratajski, de Nederlander wist namelijk meteen te breaken. Met een 64-finish in 15 darts brak hij naar 1-0. Die break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt, met een 170-finish bracht Ratajski de stand op 1-1. Hij hield daarna zijn eigen leg en kwam zo op een 2-1 voorsprong. Ratajski gooide vervolgens een een 15-darter in de leg van Meulenkamp en brak daarmee. Deze break werd ook verzilverd en zo stond het alweer 4-1 voor ‘The Polish Eagle’. In de zesde leg kreeg Meulenkamp de kans om zijn leg nu wel te houden, maar miste drie pijlen op de dubbel. Ratajski strafte dat meteen af en kwam in 16 darts op matchpoint. Die klap kreeg ‘The Bomb’ niet meer te boven. Ratajski won ook zijn zesde leg op rij door dubbel twee te gooien en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 87,91 / 40%
Ron Meulenkamp: 85,49 / 20%

Noppert zonder problemen naar tweede ronde

Beide heren begon erg goed aan de wedstrijden, beide spelers scoorden erg goed in de eerste leg. Toch wist Danny Noppert meteen te breaken. Rowby-John Rodriguez miste 3 pijlen op de dubbel, waardoor Noppert met een 16-darter brak. Noppert verzilverde de break met een 11-darter en kwam zo 2-0 voor. Rodriguez kon in zijn tweede eigen leg opnieuw de triples niet vinden, waardoor de Fries in 14 darts voor de tweede break zorgde. Ook deze werd eenvoudig verzilverd, met een 70-finish stond er al snel een tussenstand van 4-0 op het scorebord. In de vijfde leg kwam de Oostenrijker dan eindelijk op het scorebord, met een 16-darter kwam Rodriguez terug tot 4-1. Rodriguez kon vervolgens weinig forceren in de leg van Noppert, hierdoor kwam hij op matchpoint; 5-1. In de zevende leg miste Noppert al een matchdart op tops via een 100-finish, Rodriguez bleef in leven door een 52-finish te gooien; 5-2. Een leg later maakte ‘The Freeze’ het in stijl af, met zijn tweede 11-darter van de wedstrijd won hij met 6-2 en bereikt hij de tweede ronde.

Danny Noppert: 101,33 / 40%
Rowby-John Rodriguez: 85,53 / 40%