Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - German Darts Grand Prix 2023

Noppert en Van Duijvenbode bereiken finaledag in Oostenrijk

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode mogen zondag terugkomen voor de laatste 16 van de Austrian Darts Open. Noppert rekende af met Chris Dobey, terwijl Van Duijvenbode won van Ryan Meikle. Lees hier meer.

Noppert opnieuw te sterk voor Dobey

De heren troffen elkaar dit jaar al eerder op de European Tour, in Leverkusen was Noppert met 6-2 te sterk. Nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, plaatste Noppert met een 72-finish de break om 3-1 voor te komen. Een leg later maakte Dobey de break meteen ongedaan door een 14-darter te gooien om er met een 54-finish 3-3 van te maken. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 9 kreeg Dobey de kans om de Fries te breaken, door met scores van 140 en 180 te beginnen. Toch kreeg de Engelsman geen pijl op de dubbel, met een 68-finish hield Noppert zijn eigen leg. Een beslissende leg kwam er niet, ‘The Freeze’ produceerde een 13-darter om de partij met 6-4 naar zich toe te trekken.

Van Duijvenbode in finishfestival naar laatste 16

Van Duijvenbode begon sterk aan de partij door de eerste twee legs naar zich toe te trekken, mede dankzij een 97-finish. Dit werd vervolgd door vier breaks, waaronder een 94-finish in 12 darts van de Nederlander. In de zevende leg verzilverde Van Duijvenbode de break door een 146-finish uit te gooien en kwam zo op een 5-2 voorsprong. Meikle bleef door een knappe 100-finish met twee keer tops in de wedstrijd. Dit vervolgde de Engelsman met een derde 100+ finish, een 110-finish zorgde voor de rebreak; 5-4. Een leg later maakte ‘The Titan’ het toch af, een 16-darter was genoeg voor een 6-4 overwinning nadat Meikle twee pijlen op tops had gemist voor 5-5.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *