Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert en Van Gerwen beginnen sterk, Cross klopt Van Barneveld

Danny Noppert is de jacht op titelverdediging op de UK Open goed begonnen. ‘The Freeze’ versloeg Jim Williams en keert net als vijf andere Nederlanders terug op de zaterdag.

Zes Nederlanders door naar zaterdag

10 Nederlanders mocht aan de avondsessie op dag één van de UK Open beginnen, zes daarvan verzekerden zich van een plek op de zaterdag. Jeffrey de Zwaan was de eerste van onze landgenoten die de laatste 32 haalde: tegen Danny Jansen overleefde hij één matchdart, waarna hij de zege greep. Ook Kevin Doets overleefde een matchdart: tegen Martin Lukeman kwam ‘Hawkeye’ met 9-7 achter, maar sleepte hij alsnog de zege uit het vuur. Van de mannen die al in de middag moesten beginnen was Martijn Kleermaker de laatste die ook nu weer wist te winnen. ‘The Dutch Giant’ schudde George Killington van zich af met 10-6.

Van de grote kanonnen wisten Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode ook de zaterdag te halen. Alle drie wonnen ze met 10-8: MVG en Noppert speelden beide sterk en hadden dat tegen respectievelijk Chisnall en Williams ook nodig, terwijl Van Duijvenbode met een gemiddelde van 92.93 ontdeed van Krzysztof Ratajski. Voor Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort eindigde het avontuur in Minehead snel: beide mannen verloren met 10-9 van respectievelijk Rob Cross en Brendan Dolan.

Price en Smith maken indruk

Gerwyn Price, Michael Smith en Chris Dobey maakten, fris vanuit de Premier League, meteen indruk in hun openingswedstrijd. Price snelde tegen de 16-jarige Thomas Banks naar een 5-0 voorsprong met een gemiddelde van 118, waarna hij de wedstrijd eenvoudig uitspeelde. Smith kende geen genade voor zijn goede vriend Ian White (10-4), terwijl Chris Dobey met een gemiddelde van 102.19 afrekende met één van de mannen in vorm van dit moment, Ryan Searle (10-6). Ook Adrian Lewis en Luke Littler noteerden gemiddeldes van boven de 100. Voor ‘Jackpot’ betekende dit een 10-4 overwinning op Matt Campbell, terwijl Littler in geweldige partij zijn meerdere moest erkennen in Adam Gawlas (10-8). Luke Humphries, Nathan Aspinall en Peter Wright maakten het erg spannend: de drie mannen hadden tegen respectievelijk Damon Heta, Alan Soutar en Stephen Bunting een beslissende leg nodig. Gary Anderson en James Wade sloten de avond af: de Schot wist deze kraker met 10-8 te winnen.

Uitslagen

Gerwyn Price 10-3 Thomas Banks
Michael van Gerwen 10-8 Dave Chisnall
Michael Smith 10-4 Ian White
Gary Anderson 10-8 James Wade
Dimitri van den Bergh 10-5 Gabriel Clemens
Rob Cross 10-9 Raymond van Barneveld
Jonny Clayton 10-9 Ross Smith
Peter Wright 10-9 Stephen Bunting
José de Sousa 10-8 Darius Labanauskas
Luke Woodhouse 10-2 Jelle Klaasen
Martijn Kleermaker 10-6 George Killington
Karel Sedlacek 10-4 Mensur Suljovic
Adam Gawlas 10-8 Luke Littler
Adrian Lewis 10-4 Matt Campbell
William O’Connor 10-1 Jermaine Wattimena
Dirk van Duijvenbode 10-8 Krzysztof Ratajski
Jeffrey de Zwaan 10-9 Danny Jansen
Mervyn King 10-7 Keane Barry
Ted Evetts 10-8 Nathan Rafferty
Danny Noppert 10-8 Jim Williams
Joe Cullen 10-7 Dylan Slevin
Martin Schindler 10-7 Simon Whitlock
Callan Rydz 10-7 Daryl Gurney
Kim Huybrechts 10-8 Mike de Decker
Kevin Doets 10-9 Martin Lukeman
Richie Burnett 10-9 Florian Hempel
Steve Beaton 10-4 Rowby-John Rodriguez
Brendan Dolan 10-9 Vincent van der Voort
Chris Dobey 10-6 Ryan Searle
Andrew Gilding 10-5 Ricky Evans
Nathan Aspinall 10-9 Alan Soutar
Luke Humphries 10-9 Damon Heta

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *