Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert en Van Gerwen bereiken halve finales in Graz

Danny Noppert, Nathan Aspinall, Michael van Gerwen en Stephen Bunting hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Austrian Darts Open. Lees er hier meer over.

Danny Noppert behoudt zijn goede vorm in Oostenrijk. Na overwinningen op Jermaine Wattimena, Dimitri van den Bergh en Jonny Clayton wordt Joe Cullen nu ook met duidelijke cijfers uitgeschakeld. De Fries wist met 6-1 te winnen, met finishes van o.a. 83 en 164. In de halve finale mag hij het opnemen tegen Nathan Aspinall. De Engelsman won in een beslissende leg van Ricky Evans, die terugkwam van een 5-2 achterstand. Evans gooide 116,76 en 100 uit om de stand gelijk te trekken, om uiteindelijk in de laatste leg ‘The Asp’ in 14 darts de wedstrijd toch zien winnen.

In de derde kwartfinale troffen twee Nederlanders elkaar, Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen. Een spannende wedstrijd werd het niet. Van Gerwen kwam al snel op een 4-0 voorsprong, voordat Van Duijvenbode in 13 darts zijn eigen leg hield. Van Gerwen sloot de wedstrijd in stijl af, hij won de laatste twee legs in 11 darts voor een indrukwekkende 6-1 overwinning. Beide spelers noteerden een gemiddelde van boven de 100.

De tegenstander in de halve finales wordt Stephen Bunting. Ook hij kwam 4-0 voor, maar zag Rob Cross helemaal terug komen tot 4-3 en 5-4. Uiteindelijk hield ‘The Bullet’ zijn eigen leg wel in leg 10 voor een 6-4 overwinning.

Halve finales:
Danny Noppert vs Nathan Aspinall (15)
Michael van Gerwen (2) vs Stephen Bunting

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *