Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Noppert en Van Gerwen naar kwartfinale; toppers uitgeschakeld

De Players Championship Finals gaan in volle vaart verder: nadat vanmiddag de tweede ronde werd gespeeld, is zaterdagavond de derde ronde alweer afgerond. Kortom, de kwartfinalisten zijn bekend!

De eerste wedstrijd op de avond ging tussen Steve Lennon uit Ierland en Gabriel Clemens uit Duitsland. Beide darters zijn pas in dit jaar in het oog van het grote publiek gaan staan. Het werd een spannende wedstrijd, want de talentvolle Ier kwam met 5-0(!) achter te staan. Toch wist hij zich terug te werken en dus won hij met 10-7. Morgen mag hij aantreden tegen Michael van Gerwen.

Ook wedstrijd nummer 2 was van spanning voorzien: deze ging tussen twee Engelsen, James Wade en Chris Dobey. James Wade was natuurlijk de torenhoge favoriet van de wedstrijd en kwam dus al snel op voorsprong, toch was het scorend nog niet best (onder de 90 gem.), waardoor Chris Dobey opvallend met één leg verschil de kwartfinale veilig stelde.

Verder gingen Daryl Gurney (10-6 winst op Brendan Dolan), Gary Anderson (10-2 winst op Joe Cullen) en Michael van Gerwen (10-4 winst op Stephen Burton) tevens solide naar de kwartfinale. Geen problemen voor hen. Ook Jonny Clayton wist te winnen (10-5 winst op Ricky Evans).

Na Van Gerwen was er nog maar één Nederlander in de race voor de eindwinst van het toernooi: Danny Noppert. En hij moest niet tegen de minste tegen stander. Ratajski wist namelijk Gerwyn Price én Adrien Lewis te verslaan. Toch lukte het de Nederlander. Hij won met ruime cijfers (10-4).

De avond werd afgesloten met de beste partij. Namelijk deze tussen Peter Wright en Stephen Bunting. Na een lang heen en weer zwerven werd het 9-9, maar wist Bunting hem, met name door zeer sterke finishing, de wedstrijd binnen te slepen. Opvallend, aangezien Bunting al lange tijd niet ver is gekomen op grote televisietoernooien.

Alle uitslagen:
Steve Lennon 10-7 Gabriel Clemens
Chris Dobey 10-9 James Wade
Daryl Gurney 10-6 Stephen Bunting
Gary Anderson 10-2 Joe Cullen
Jonny Clayton 10-5 Ricky Evans
Michael van Gerwen 10-4 Stephen Burton
Danny Noppert 10-4 Krzysztof Ratajski
Stephen Bunting 10-9 Peter Wright

Kwartfinales(morgen):
Daryl Gurney – Chris Dobey
Danny Noppert – Stephen Bunting
Gary Anderson – Jonny Clayton
Steve Lennon – Michael van Gerwen

 

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *