Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert heeft geen antwoord op sterke De Sousa

Danny Noppert is er niet in geslaagd om als zesde Nederlander de laatste 16 op de World Series of Darts Finals te halen. De Fries kon geen antwoord vinden op een erg sterke José de Sousa.

Danny Noppert mocht gaan proberen de toch al geweldige Nederlandse avond goed af te sluiten. De Fries was goed in vorm de laatste TV-toernooien, maar trof met De Sousa geen gemakkelijke tegenstander in ronde één. Toch kon hij naast de goede vorm ook zijn vorige optreden in Amsterdam in gedachten meenemen: twee jaar geleden haalde hij op dit toernooi de finale. Met een 13-darter startte hij weer erg sterk, de vorm leek er nog te zijn. De Sousa liet met een 11-darter zien dat het nog beter kon, maar met een leg in 14 pijlen was het toch Noppert die de leiding weer greep.

De Sousa trekt wedstrijd naar zich toe

Twee legs later was de situatie compleet anders. De Sousa bleef op hoog niveau doorgooien en volgde een 14-darter op met een break in 13 pijlen. Noppert gooide boven de 100 gemiddeld maar kon even niks tegen de Portugees beginnen. Na de onderbreking profiteerde ‘The Freeze’ ook niet van een mindere leg van ‘The Special One’, en zo leek het dus een moeilijk karwei te gaan worden. Twee legs later was de wedstrijd zelfs al over: legs in 13 en 16 pijlen bezorgden De Sousa de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 97.81 / 50%
José de Sousa: 103.86 / 85.71%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *