Noppert in beslissende leg onderuit tegen Suljovic

Danny Noppert mocht het zaterdagmiddag tijdens de Player Championchip finals in de tweede ronde opnemen tegen De Oostenrijker Mensur Suljovic. Beide spelers behaalden al eens de halve finale tijdens dit toernooi. Noppert deed dat zelfs nog vorig jaar en Suljovic in 2015.  

Suljovic mocht de wedstrijd starten en deed dat solide door in 18 darts de eerste leg te pakken. Suljovic brak direct de Nederlander met enigszins geluk doordat Noppert een bouncer op dubbel acht zag belanden op de vloer. De derde leg leek de Oostenrijker ook op weg naar de winst maar drie gemiste dubbels van Suljovic brachten de Nederlander op het bord voor de 1-2. Suljovic bleef de betere darter en kwam met een break eenvoudig in 14 darts op 3-1. De sympathieke Oostenrijker ging comfortabel de pauze met 4-1 in tegen een Noppert die niet in de wedstrijd zat en net 80 gemiddeld gooide.

Noppert pakte na de pauze de eerste leg met zijn vierde dart op de dubbel nadat Suljovic ook al darts gemist had voor de 5-1. De zevende leg ging zonder dreiging in 15 darts naar “The Gentle”die zo op matchpoint kwam. Een sterke eigen leg in 12 darts bracht de Fries op 3-5. De negende leg mocht Suljovic starten om de wedstrijd in het slot te gooien maar zag Noppert voor de tweede leg achter elkaar na drie beurten onder de 100 (47 red.) staan. Noppert brak de Oostenrijker in 14 darts en kwam terug tot 4-5. De tiende leg starten beide heren met een 180, alleen Suljovic gooide de tweede beurt ook 180. Suljovic mistte de zevende dart maar zag “Noppie” twee darts missen voor de leg. Suljovic mistte vervolgens twee darts voor de wedstrijd waarop Noppert gelijk maakte in 14 darts waardoor een laatste en beslissende leg ging uit maken wie er door ging naar de derde ronde. Noppert mist 1 dart voor de break en de wedstrijd en ziet Suljovic alsnog de wedstrijd winnen in 15 darts.
Suljovic mag het daardoor vanavond in de achtste finales opnemen tegen de grote man in vorm Gerwyn Price.

 

Gemiddeldes/finishpercentages;
Suljovic 95,17 / 26,09 % (6/23)
Noppert 92,38 / 27,78% (5/18)

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *