Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert in spannende pot langs Van der Voort

In een Nederlands onderonsje heeft Danny Noppert zich langs Vincent van der Voort gevochten. Een beslissende leg was nodig na een spannende partij.

Drie van de vier Nederlanders die aan het EK begonnen haalden de laatste 16: twee daarvan troffen elkaar meteen in deze tweede ronde. Danny Noppert en Vincent van der Voort openden de zaterdagmiddag. Van der Voort stuntte tegen Heta en was ook in deze partij de underdog. Toch kreeg hij meteen in de eerste leg vier pijlen om te breken. Dit mislukte, waardoor Noppert onsnapte. Met een bijna onmogelijke bull-finish voor een 135 herstelde hij dit snel. Beide mannen hielden hun eigen legs, waarna Van der Voort toch lachend de pauze in ging. Dit keer was het de beurt aan Noppert om vier pijlen op de dubbels te missen.

Noppert vecht zich terug

Met een sterke 98-finish voor een 14-darter schoot Van der Voort weg uit de pauze. Noppert sloot aan met een 13-darter, waarna een 17-darter van de Fries de stand weer op gelijke hoogte bracht. ‘The Freeze’ draaide de partij om met een 18-darter, waarna Van der Voort net voor de tweede onderbreking eindelijk weer wat terug deed met een 128-finish en 12-darter. Het initiatief lag echter wel bij Noppert, die na deze onderbreking meteen een gat sloeg. Legs in 15 en 17 pijlen leverden hem de 7-5 voorsprong op.

Beslissende leg brengt uitkomst

De beslissende klap leek uitgedeeld, maar niets was minder waar. Met een 15-darter brak Van der Voort meteen terug, waarna 17-darter de stand weer gelijk bracht. ‘The Dutch Destroyer’ kreeg daarna vier kansen om zelfs op 8-7 te komen, maar nadat hij die miste was het Noppert die de voorsprong weer greep. Toch bleven beide mannen dichtbij elkaar. De drie volgende legs werden gewonnen door degene die hem ook begon, waardoor er een beslissende leg nodig was. Noppert startte met een 140, waarna hij die opvolgde met een 180. Van der Voort kon geen antwoord vinden, waardoor de Fries alle tijd kreeg. Veel tijd had hij niet nodig: een 85-finish voor een 12-darter leverde hem de zege op.

Vincent van der Voort: 94.45 / 36%
Danny Noppert:
92.05 / 32.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *