Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert is op zondag de beste in Barnsley

Op de zondagmiddag was het tijd voor de tweede Player Championship van het jaar. Deze startte rond de klok van twee uur met 128 spelers, waarvan 23 Nederlanders. Danny Noppert won de finale met 8-3 van Simon Whitlock. Lees hier meer.

De Nederlanders

Bij Nederlanders was het wisselvallig. Helaas kwamen er negen Nederlanders de eerste ronde niet door. Er waren er meteen al twee onderonsjes tussen Nederlanders. Danny Jansen ging de strijd aan met Jimmy Hendriks. Dit werd een dominante 6-1 voor Jansen. Daarnaast mochten de nieuwe tourkaarthouders Danny van Trijp en Owen Roelofs het tegen elkaar gaan opnemen, waarbij Van Trijp met in de laatste leg een 11-darter, de betere was met 6-2.

Na een goede run van gisteren, kon Jurjen van der Velde het niet opbrengen tegen een goed spelende James Wade (2-6). Jeffrey Sparidaans verloor van Ryan Meikle met 6-3. Deze score was er ook voor Maik Kuivenhoven die niet wist te winnen van Callan Rydz. Stephen Bunting won met 6-3 van Martijn Kleermaker.

Het jonge talent Gian van Veen verloor van de Duitse Gabriel Clemens en Damian Mol verloor na een spannende wedstrijd van Rowby-John Rodriguez met 6-4. Het talent Josh Rock won van Jermaine Wattimena met 6-4, nadat de Nederlander goed uit de startblokken schoot. Jeffrey de Zwaan kon de winst er niet uittrekken en verloor met 6-5 van Steve Lennon. Krzysztof Kciuk wont met een enorm dominante 6-0 tegen Vincent van der Voort. 

Chris Landman verloor met 6-4 van de Europees Kampioen Ross Smith. Bij de laatste 64 voegden zich dus Danny van Trijp en Danny Jansen. Daarbij kwam Raymond van Barneveld door een 6-2 overwinning op Chris Dobey. Luc Peters wist te winnen van Matt Campbell met 6-4. Na een hele spannende wedstrijd won Richard Veenstra van de Belg Kim Huybrechts.

Kevin Doets had een overtuigende overwinning op Nick Fullwell met 6-1. ‘Mighty’ Michael van Gerwen kwam goed weg tegen William O’Connor, door in de laatste leg te winnen. Dirk van Duijvenbode won met 6-4 van Mervyn King en Danny Noppert won van de jonge Ier Dylan Slevin met 6-3.

Niels Zonneveld wist er een winst uit te slepen tegen Scott Williams (6-4). En als laatst won goed spelende Geert Nentjes met 6-4 van Alan Soutar.

In de ronde hierna (de laatste 64) hadden we opnieuw een Nederlands onderonsje. Dit keer waren het Raymond van Barneveld en Kevin Doets die met elkaar de strijd aangingen. Deze werd gewonnen door ‘Barney’ met 6-3. Luc Peters miste helaas kansen tegen Stephen Bunting, waardoor hij met 6-2 verloor. Jim Williams was te sterk voor Van Trijp, waar het ook 6-2 werd.

Danny Jansen stond 4-1 achter tegen Ritchie Burnett. Hij vecht zich terug tot 5-5, kreeg twee matchdarts, maar helaas wist hij niet te winnen. Burnett won met 6-5 door zijn zevende matchdart te raken. Voor de Nederlanders Geert Nentjes (6-2 tegen Luke Humphries) en Niels Zonneveld (6-3 tegen Dimitri van den Bergh) hield het deze ronde ook op. 

Richard Veenstra was ‘on a roll’ en won met een overtuigende 6-1 van Graham Hall. Veenstra en Van Barneveld waren door naar de laatste 32. Ook Dirk van Duijvenbode mocht door na een winst op Robbie Knops met 6-1. De laatste twee Nederlanders voor de laatste 32 waren Michael van Gerwen, die Ross Smith met 6-3 versloeg en Danny Noppert door een geweldige 6-0 overwinning op Connor Scutt.

Bij de laatste 32 waren nog vijf Nederlanders over. Michael van Gerwen verloor met 6-3 van Brendan Dolan. De overige vier wisten wel te winnen. Raymond van Barneveld won met 6-4 van Karel Sedlacek, Veenstra won van de nummer 4 geplaatste; Rob Cross met 6-2, Van Duijvenbode won van Madars Razma in een beslissende leg en Danny Noppert wist te winnen van Vladimir Andersen met 6-4.

Helaas gingen er bij de laatste 16 al snel twee Nederlanders uit. Van Duijvenbode verloor met 6-5 van James Wade en Van Barneveld wist niet te winnen met 6-2 tegen Simon Whitlock. Richard Veenstra denderde door en won met 6-4 van een goede Stephen Bunting en Noppert won met 6-3 van Jamie Hughes.

In het toernooi

In de eerste ronde won Ritchie Burnett van de jarige Jose de Sousa in een beslissende leg met 6-5. De runner-up van gisteren, Jamie Hughes won in dezelfde ronde van Adrian Lewis met 6-3. Graham Usher wist met 6-5 te winnen van Daryl Gurney. Ook voor Gary Anderson eindigde het toernooi snel. Hij verloor eerste ronde van Brendan Dolan. De winnaar van gisteren, Ryan Searle kwam vandaag de eerste ronde niet door. Hij verloor met een beslissende leg van Karel Sedlacek. Ook de 3e geplaatste speler; Damon Heta strandde bij de laatste 128. Hij verloor met 6-4 van Luke Woodhouse. Ted Evetts kreeg vijf matchdarts tegen Luke Humphries maar verloor uiteindelijk toch met 6-5 van de nummer 1 van de plaatsingslijst. Simon Whitlock won van Dave Chisnall met 6-3 en Brian Raman gooide de nummer 6 Nathan Aspinall eruit met 6-5. De nieuwkomer Pascal Rupprecht die nog maar anderhalf jaar dart, won met 6-5 van de medelandgenoot Martin Schindler. 

Bij de laatste 64 won Steve Lennon van Josh Rock met 6-4. Na de moordpartij op Vincent van der Voort, denderde Krzysztof Kciuk door met een 6-1 winst op de tiende geplaatste Joe Cullen. In de ronde hierna won Simon Whitlock van Rowby-John Rodriguez met 6-2 en wist James Wade te winnen van Peter Wright met 6-3. Stephen Bunting bleef maar winnen en schakelde ook Jonny Clayton uit in een beslissende leg. Nathan Rafferty had een goede dag, maar verloor bij de laatste 16 van Brendan Dolan met 6-2.

Finales

De kwartfinales werden Luke Humphries tegen James Wade. Dit werd met een beslissende leg 6-5 voor de nummer 1 geplaatst van de lijst. Bij de tweede kwartfinale moest er ook al een beslissende leg aan te pas komen. Richard Veenstra verloor nipt van Simon Whitlock, waar alle legs met de darts meegingen. Brendan Dolan won vrij makkelijk van Michael Smith met 6-3. De laatste halve finalist werd Danny Noppert, die met 6-4 won van Callan Rydz.

De laatste vier. Luke Humphries tegen Simon Whitlock en Brendan Dolan tegen Danny Noppert. Simon Whitlock bleef geplaatste spelers naar huis sturen, want ook deze wedstrijd wist hij te winnen met 7-4. Hierdoor is de nummer 1 geplaatste speler uit het toernooi. Noppert won met 7-3 van Dolan en boekte hiermee een plaatsje in de finale.

De finale werd de Australische Simon Whitlock tegen onze Nederlandse Danny Noppert. De Nederlander mocht de wedstrijd beginnen en dit deed hij met een 14-darter om zijn eigen leg te houden. Vervolgens wist hij Whitlock meteen te breken met een 80-finish om zo 2-0 voor te komen. Deze break wist hij te verzilveren door opnieuw zijn eigen leg te houden door dubbel 10 te checken. Na 3-0 voor de Nederlander sloeg Whitlock terug. Hij gooide een 15-darter in zijn eigen leg en meteen erna een 14-darter om Noppert te breken. Het stond 3-2 en de Australiër mocht de leg beginnen. Noppert brak terug met een knappe 107-finish en kwam zo op 4-2 voorsprong. De Fries verzilverde de break vervolgens ook door zijn eigen leg in 14 darts te houden. Ook Whitlock hield vervolgens zijn eigen leg, in 13 darts werd het 5-3. Verder liet Noppert ‘The Wizard’ niet komen. Met een 13-darter en twee 15-darters pakte Noppert de finale met 8-3 en daarmee zijn derde Players Championship-titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 100,70 / 44%
Simon Whitlock: 89,53 / 38%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *