Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Noppert kansloos onderuit, Van Duijvenbode wint wel

Afgelopen zaterdagmiddag kwamen er twee Nederlanders in actie in de tweede ronde van de Hungarian Darts Trophy. Danny Noppert werd uitgeschakeld, terwijl Dirk van Duijvenbode wel de finaledag bereikte. Lees hier meer.

Danny Noppert kwam in de tweede partij van de middag in actie tegen de Oostenrijkse Rusty-Jake Rodriguez, die een dag eerder Jeff Smith met 6-2 versloeg. Ook tegen de Nederlander begon Rodriguez erg goed, hij won de eerste vier legs met o.a. een 11-darter. Met een 76-finish kwam ‘The Freeze’ in leg 5 op het scorebord, maar kon het scorend gewoon niet voor elkaar krijgen. Rodriguez bleef goed doorgooien en zorgde met een 14- en 12-darter voor een ruime 6-1 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rusty-Jake Rodriguez: 99,03 / 40%
Danny Noppert: 91,93 / 25%

Twee partijen later kwam Dirk van Duijvebode tevoorschijn op het podium in Boedapest, zijn tegenstander was Chris Dobey. Van Duijvenbode begon meteen sterk, hij brak zijn Engelse tegenstander meteen en verzilverde die met een 11-darter. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee voor een 3-1 stand. In de vijfde leg miste Dobey vier pijlen op de dubbel, waarna de Nederlander opnieuw een break plaatste. Ook deze werd verzilverd, met een 14-darter kwam ‘The Titan’ op matchpoint. Toch gaf Dobey niet op, met finishes van 70 en 86 kwam hij terug tot 5-3. Dobey kreeg vervolgens ook de kans om de break te verzilveren, maar dat liet hij onbenut. De Engelsman miste 2 pijlen op de dubbel, waarna Van Duijvenbode in 13 darts toch de 6-3 overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 104,13 / 46,2%
Chris Dobey: 100,70 / 25%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *