Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - Baltic Sea Darts Open 2024

Noppert komt met de schrik vrij en klopt Gilding

Danny Noppert is in Rosmalen de tweede Nederlander geworden die zich heeft verzekert van een plek op de zondag. De Fries kwam goed weg tegen Andrew Gilding, die nog een matchdart miste.

Vorig jaar kon Danny Noppert nog op de fiets naar het Dutch Darts Championship in Leeuwarden, dit keer werd het een langere reis naar Rosmalen. De Fries in vorm mocht het in de middag op nemen tegen Andrew Gilding, die op vrijdag met Damian Mol al een Nederlander uitschakelde. Noppert leek zeker niet van plan om te verliezen: met een 12-darter schoot hij uit de startblokken. Gilding haakte aan met een 15-darter, waarna de Engelsman zelfs de kans op een break kreeg. Twee pijlen werden echter gemist, waarna Noppert met een 107-finish een flinke klap uitdeelde.

‘The Freeze’ wist een leg later zelf wél een break te vinden, al werd dat ook direct weer ongedaan gemaakt. De nummer 12 van de wereld had echter beet, want de twee legs die volgden gingen beide in 14 pijlen naar hem. De stand kwam op 5-2, waardoor het gat was geslagen. Toch werd het nog spannend: met finishes, 96, 71 en nog eens 96 knokte Gilding zich helemaal terug in de wedstrijd, waardoor er zelfs een beslissende leg nodig was. Noppert startte goed, maar na twee missers op de dubbels gaf hij toch Gilding nog een kans. Vanaf 141 miste ‘Goldfinger’ dubbel 12 voor de wedstrijd, waarna Noppert alsnog de zege over de lijn trok. Hijzelf en het publiek slaakte een zucht van opluchting.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 93.97 / 46,2%
Andrew Gilding: 96.35 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *