Noppert kwalificeert zich voor München, Vier Nederlanders naar Saarbrücken

Afgelopen avond werden er twee Euro Tour kwalificatietoernooien gegooid voor de Europese tourkaarthouders. Voor elk kwalificatietoernooi konden 6 spelers zich kwalificeren.

German Darts Grand Prix
Het eerste kwalificatietoernooi voor de Europese spelers begon rond 18:00 uur met 38 spelers. Er waren wederom 6 geplaatste spelers, waarvan er 4 zich plaatsten. Jermaine Wattimena verloor in de finaleronde van Kim Huyberechts met 6-3, waardoor hij het ticket misloopt. Hetzelfde gold voor Dimitri van den Bergh die in de eerste ronde met 6-3 verloor van een goedspelende Christian Kist. Danny Noppert, Krzysztof Ratajski, Gabriel Clemens en Martin Schindler wisten hun geplaatste status waar te maken. De laatste qualifier voor de German Darts Grand Prix was Cristo Reyes, hij versloeg Kist met 6-3 in de finale. De uitslagen van de finaleronde zijn hieronder terug te vinden.

German Darts Open
Rond de klok van 20:00 uur begon het kwalificatietoernooi voor de German Darts Open met wederom 38 spelers, maar dit keer zonder Jermaine Wattimena en met Raymond van Barneveld. Tijdens dit kwalificatietoernooi wisten alleen Gabriel Clemens en Jeffrey de Zwaan hun benodigde wedstrijden als geplaatste spelers te winnen. Krzysztof Ratajski verloor in de finaleronde met 6-5 van Dimitri van den Bergh. Noppert, Schindler en Klaasen verloren al eerder in het toernooi. Vincent Kamphuis wist zich sinds lange tijd weer eens te plaatsen voor een Euro Tour, na een 6-5 overwinning op Jan Dekker. Op bord 5 wist Vincent van der Meer het Nederlandse onderonsje met Ron Meulenkamp in de finaleronde met 6-2 te winnen. Raymond van Barneveld plaatste zich afgelopen avond voor zijn tweede Euro Tour van het jaar, na een zeer moeizame overwinning op Maik Kuivenhoven in de finaleronde. De uitslagen van de finaleronde zijn hieronder terug te vinden.

Vincent Kamphuis 6-5 Jan Dekker
Krzysztof Ratajski 5-6 Dimitri van den Bergh
Gabriel Clemens 6-3 Darius Labanauskas
Jeffrey de Zwaan 6-2 Kim Huybrechts
Vincent van der Meer 6-2 Ron Meulenkamp
Raymond van Barneveld 6-5 Maik Kuivenhoven

Image courtesy of FOTO: Richard Ruijg (Darts Actueel)