Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert langs Wattimena op Austrian Darts Open

In de eerste ronde van de Austrian Darts Open stond er een Nederlands onderonsje op het programma. Jermaine Wattimena mocht het gaan opnemen tegen de UK Open-kampioen, Danny Noppert

De partij werd begonnen door Noppert, die zijn eerste leg wist te behouden met een 18-darter via de dubbel 1. Ook de tweede en derde leg gingen met de pijlen mee. Beide spelers kenden wat problemen op de dubbel, waarna Wattimena de tweede leg pakte in 21 darts. De derde leg ging ook in 6 beurten uit; Noppert had aan een 16-darter genoeg voor een 2-1 voorsprong. Noppert zou in de vierde leg de eerste break van de wedstrijd plaatsen. Wattimena begon te knoeien van 74, waarna Noppert met een 16-darter op een 3-1 voorsprong kwam. Lang kon Noppert niet van de break genieten, want met een 15-darter wist Wattimena terug te breken.

Het behouden van de eigen leg bleek vrij lastig in het middenstuk van de partij, want Noppert plaatste de derde break op rij. ‘The Freeze had aan een 14-darter genoeg voor de 4-2 voorsprong. Wederom was de break voorsprong van korte duur. Wattimena wist met een 101-finish in 15 darts terug te breken. ‘Machine Gun’ wist de break te verzilveren met een 14-darter en kwam daardoor op gelijke hoogte met zijn Friese tegenstander. Noppert herhaalde dit kunstje en kwam hiermee op een 5-4 voorsprong, om vervolgens Wattimena met een 16-darter weer gelijk te zien maken. De laatste leg ging met een 104-finish naar Noppert en de Fries mag het in de tweede ronde gaan opnemen tegen Dimitri van den Bergh.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 93,27 / 37,5%
Jermaine Wattimena: 88,2 / 31,3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *