Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - New Zealand Darts Masters 2023

Noppert met hakken over de sloot door in Jena

Rond de klok van half 4 Nederandse tijd mocht Danny Noppert aantreden om het te gaan opnemen tegen de Ierse Dylan Slevin. Na Kevin Doets is Noppert de tweede Nederlander van de middagsessie. 

De Nederlander mocht de wedstrijd beginnen en dat deed hij uitstekend met een maximum score. Later in de leg gooit ook de Ier 180. Noppert miste 82 voor de eerste leg, waarna Slevin 83 miste. Vervolgens wist Noppert toch zijn eigen leg te houden met een 16-darter. In leg twee zette Noppert hem weg op 78 na een 180, maar wist de Ier 88 uit te gooien en hij maakte het gelijk. De jonge Slevin gooide 100 uit op dubbel 16 om Noppert te breken en om met een 12-darter 2-1 voor te komen. In zijn eigen leg mist Slevin 92, maar laat tops staan. Noppert gooide 74 uit om terug te breken en maakte de stand weer gelijk.

Noppert kwam op een 3-2 voorsprong door een comfortabele 14-darter te gooien en zijn eigen leg te houden. Noppert kreeg een kans om te breken in de hieropvolgende leg met een 120-finish, maar miste deze op tops. Hierdoor mocht Slevin terugkomen op 48, die hij miste. De Nederlander gooide met de eerste dart dubbel 20, waardoor hij voor het eerst een buffer van twee legs wist te creëren. Het werd 4-2 voor ‘The Freeze’.

De Ier gaf niet op en gooide in de zevende leg een maximum. Hij kwam eerder op een finish en kreeg een kans op 91 om terug te breken. Hij liet 40 staan, waardoor Noppert de kans kreeg op 76. Deze miste hij ook en de Ier mocht terugkomen. Hij gooide tops en maakt het verschil weer een leg. 4-3 voor de Nederlander. Na die break, hield hij zijn eigen leg comfortabel met een 68-finish, wanneer Noppert nog op 103 stond. Het is weer volledig gelijk (4-4) en nog een best of 3 te gaan.

Beide heren gooiden een mindere leg en de Ier kwam eerder op een finish in Noppert’s leg. Hij kon 121 niet uitgooien, maar laat 68 staan. Vervolgens miste de Nederlander 112 op dubbel 16. Slevin miste 68 op tops, waarna ‘The Freeze’ toch dubbel 16 wist te vinden om zijn eigen leg te houden. Het werd 5-4 voor de Nederlander. De jonge Ier mocht deze belangrijke leg beginnen, maar Noppert stond eerder op een finish. Hij wist 146 niet uit te gooien, maar liet wel 52 staan. Toch wist de Slevin een knappe 78 uit te gooien met twee pijlen om een laatste leg af te dwingen. 5-5. In de laatste leg waren beide heren fantastisch. Noppert opende met 140-180, maar gooide de Ier een 97 en 177 terug. Wanneer Noppert later in de leg 151 miste op tops voor de wedstrijd, krijgt Slevin kans op 127, maar hij miste de bull om te winnen. In de beurt hierna checkte Noppert dubbel 5 met zijn laatste dart en veronschuldigde hij zich tegenover Dylan Slevin. Een spannende wedstrijd waarin de Nederlander met de hakken over de sloot wint met 6-5.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 89.86/40%
Dylan Slevin: 92.34/38.46%

Image courtesy of FOTO: Sylvia Liber (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *