Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Noppert niet opgewassen tegen Wright

De eerste en enige Nederlander die deze avond in actie kwam was Danny Noppert. De Fries mocht zich gaan klaarmaken voor een zware partij. Zijn eerste tegenstander op de World Matchplay van 2021 was niemand minder dan Peter Wright.

Noppert begint matig

Danny Noppert mocht de wedstrijd tegen Peter Wright beginnen en dit deed de Fries prima. Via de dubbel 20 pakte Noppert de eerste leg. Na een matige tweede leg van beide spelers, was het Wright die op gelijke hoogte kwam. Met een 19-darter bracht de Schot de stand terug tot 1-1. Nadat beide spelers de bulls-eye hadden gemist in de derde leg, wist Noppert ook 25 niet uit te gooien. Wright profiteerde, plaatste de break en kwam op een 2-1 voorsprong. De break werd verzilverd door ‘Snakebite’ via de dubbel 5. Noppert kreeg 2 darts vanaf 52 om de vijfde leg te behouden, maar beide darts werden gemist. Wright kreeg vanaf 87 ook 2 darts op de dubbel 18, maar had er maar 1 nodig. Met een 4-1 achterstand was er werk aan de winkel voor Danny Noppert.

Wright verdubbeld voorsprong

Peter Wright kwam prima uit de onderbreking en met een 13-darter ging de zesde leg naar ‘Snakebite’. Om nog iets terug te doen, was het toch echt wel zaak voor Noppert om een paar legs te pakken, te beginnen met zijn eigen leg. Vanaf 95 miste Noppert de bulls-eye, waarna Wright genadeloos toesloeg. Met een 105 finish bezorgde Wright zijn Friese tegenstander een 6-1 achterstand en leek de Schot het gaatje al te hebben geslagen. Noppert liet het er niet bij zitten en verkleinde zijn achterstand met de re-break: 6-2. Deze opleving bleek van korte duur. Noppert kreeg wel kansen om de break te verzilveren, maar miste. Wright miste niet, brak meteen terug en kwam op een 7-2 voorsprong. Ook de tiende leg zou een prooi worden voor ‘Snakebite’. Met een keurige 121 finish kwam Wright op een 8-2 voorsprong en leek de partij hiermee beslist.

Wright klaart klus

Met een 8-2 tussenstand leek de derde sessie van deze partij meer formaliteit te zijn. De elfde leg werd nog wel begonnen door Noppert, maar nadat hij 110 had gemist, zorgde Wright voor opnieuw een break vanaf 65. Noppert leek te berusten in de aanstaande nederlaag en kon ook in de twaalfde leg Wright niet bijbenen. Met een 13-darter via de dubbel 19 won Wright de partij en moest ook de vierde Nederlander weer huiswaarts.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Peter Wright: 99,75 / 52,63%
Danny Noppert: 92,14 / 15,38%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *