Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Open 2023

Noppert op de proef gesteld door 18-jarige Duitser 

Danny Noppert ging zondagavond met 6-5 langs de Duitse Liam Maendl-Lawrance in de tweede ronde van de German Darts Grand Prix. De Fries moest in München hard vechten voor zijn overwinning, maar wist zijn rug recht te houden.

‘The Freeze’ startte als geplaatste speler aan dit toernooi in de tweede ronde, terwijl de 18-jarige Liam Maendl-Lawrance in de eerste ronde al langs de Welshe Robert Owen moest gaan. Nu was het aan de jonge Duitser om de partij tegen Noppert af te trappen en dat deed hij door zijn eigen leg veilig te stellen. Na wat gemiste dubbels van beide heren wist Noppert hetzelfde te doen. Met een break kon hij vervolgens op een voorsprong van 2-1 komen.  

Nadat Noppert met een 65-finish zijn leg behield, deed Maendl-Lawrance dat met een 100-finish eveneens. Middels een break bracht ‘The Freeze’ de tussenstand naar 4-2, waarop zijn tegenstander nogmaals zijn eigen leg binnenhaalde. Vervolgens liet de thuisspelende Duitser een 85-finish via tien, de enkele bull en de dubbele bull noteren om zo een break te forceren en op gelijke hoogte (4-4) te komen.

Een 13-darter bracht Maendl-Lawrance even later op matchpoint. Noppert had een 14-darter nodig om zichzelf in leven te houden en een allesbeslissende leg af te dwingen. In eveneens veertien pijlen ging hij vervolgens over de eindstreep: 6-5 voor de Fries. Maandag mag hij de degens kruisen met landgenoot Dirk van Duijvenbode. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:  
Danny Noppert: 92.27 / 40.0% 
Liam Mändl-Lawrence: 90.18 /  50.0% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *