Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert profiteert van missers Van Gerwen

Michael van Gerwen en Danny Noppert wisten hun eerste partij met winst af te sluiten, waardoor de landgenoten elkaar troffen in de derde ronde van de International Darts Open.

Van Gerwen mocht de partij beginnen en kwam in zijn eigen leg niet in de problemen. Met Noppert op gepaste stond Van Gerwen na 11 darts op een dubbel. De dubbel bleek echter problematisch, maar met een 17-darter ging de leg alsnog naar ‘Mighty Mike’. In de tweede leg zette ook Noppert zichzelf op het scorebord. Met een 18-darter bracht hij de stand op 1-1. Ook de derde en vierde leg gingen met de darts mee. Van Gerwen gooide een 14-darter om wederom op voorsprong te komen, waarna Noppert dat kunstje herhaalde om weer op gelijke hoogte te komen. Noppert kreeg in de vijfde leg 2 pijlen om de break te plaatsen, maar miste de dubbel 16. Van Gerwen gooide geen héle goede leg, maar door 100 met 2 darts uit te gooien, kwam hij toch op een 3-2 voorsprong.

Echt aangedaan door de missers was Noppert niet. De Fries herstelde zich goed en kwam in de zesde leg niet bepaald in gevaar. Met een 15-darter wist Noppert zijn leg te behouden. De breaks waren sowieso schaars in dit duel. Van Gerwen gooide in leg 7 een 15-darter, waardoor Van Gerwen op een 4-3 voorsprong kwam. Ook Noppert gaf niet toe en kwam met een 17-darter terug tot 4-4. Het waren dan ook vier gemiste pijlen op de dubbel die de eerste break opleverde. Van Gerwen kreeg de dubbel 20, 10 en 5 niet gegooid waarna Noppert toesloeg en de break plaatste. Noppert stond hierdoor op matchpoint en maakte de partij goed af. Met een 13-darter ter afsluiting ging de partij naar Danny Noppert.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 94,69 / 42,9%
Michael van Gerwen: 94,8 / 23,5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *