Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - Czech Darts Open 2023

Noppert stopt comeback Schindler en mag verder in Blackpool

Danny Noppert heeft de tweede ronde van de World Matchplay bereikt. De Fries stopte een comeback van Martin Schindler op tijd: 10-8.

Vorig jaar volgde Danny Noppert zijn UK Open-winst op met een halve finale op de World Matchplay. Dit verbeteren lijkt moeilijk te worden, maar de Fries zal er alles aan gaan doen. Tegen Martin Schindler gold hij sowieso als favoriet. In de eerste sessie toonde hij zich ook meteen: hij hield zijn eigen legs in 13 en 17 pijlen, waarna hij met een 115-finish een break greep. Zijn gemiddelde kwam boven de 100 uit, maar één slechte leg na de pauze verpestte dit flink. Schindler kwam met een 22-darter op gelijke hoogte.

Met een 16-darter sloeg Noppert weer terug, waarna hij de touwtjes stevig in handen nam. Door drie 15-darters op rij kwam hij op 7-3, waardoor het gat geslagen was. Schindler voorkwam met een 15-darter dat ‘The Freeze’ nog verder uitliep, maar hij kreeg een leg later er ook meteen weer één tegen. Toch kwam er nog wel degelijk spanning in de wedstrijd. Uit het niets won de Duitser drie legs op rij, mede geholpen door missers op de dubbels van Noppert. Hij kreeg zelfs de kans om de stand gelijk te trekken: vanaf 96 miste hij twee pijlen op de dubbels. Noppert gooide vervolgens 112 wél uit. Deze finish zou hem uiteindelijk de partij opleveren. Beide mannen hielden nog een keer hun eigen leg, wat genoeg was voor Noppert: hij keert terug in de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 94.73 / 33.3%
Martin Schindler: 88.57 / 28.6%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *