Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Matchplay 2023

Noppert strijdend ten onder tegen Aspinall

Danny Noppert is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken op de World Matchplay. Nathan Aspinall was in een spannende partij nipt te sterk: 11-9.

Met zijn zege op Martin Schindler zal Danny Noppert wat vertrouwen getankt hebben: in zijn tweede partij op de World Matchplay zou hij dat goed kunnen gebruiken. Met Nathan Aspinall kreeg hij een taaie tegenstander, die ook dit jaar weer mooie dingen laat zien. In de eerste sessie lag het initiatief bij de Fries, maar hij vergat ook met een voorsprong de eerste onderbreking in te gaan. Nadat beide mannen twee keer hun eigen legs hielden miste Noppert vier pijlen op de dubbels. Aspinall profiteerde en greep de 3-2 voorsprong.

Na de onderbreking waren het juist de break die veelvoudig aanwezig waren. Een 16-darter van Noppert trok de stand weer gelijk, waarna beide mannen met een 15-darter elkaars legs afpakten. Met een 11-darter was Aspinall de eerste die echt kon versnellen, waarna een 16-darter hem de 6-4 voorsprong opleverde. Vanaf dit moment moest Noppert in de achtervolging. Steeds weer wist hij zijn eigen leg te houden, maar pas bij een stand van 8-7 kreeg hij de kans om weer gelijk te maken. Twee pijlen op tops werden echter gemist, waardoor Aspinall de voorsprong behield. Twee legs later lukte het wel: Aspinall miste één pijl op tops vanaf 104, waarna Noppert dubbel 12 vond. Toch zou ‘The Freeze’ de wedstrijd niet gaan winnen. Aspinall sloeg meteen terug, waardoor hij op matchpoint kwam. Een 16-darter in zijn eigen leg was daarna genoeg: ‘The Asp’ keert terug in de kwartfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 91.68 / 39.1%
Nathan Aspinall: 98.07 / 42.3%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *