Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert

Noppert stuurt Van den Bergh huiswaarts op Austrian Darts Open 

Danny Noppert nam het in de tweede ronde van het Austrian Darts Open op tegen Dimitri Van den Bergh. In een spannende pot wist de Fries af te rekenen met de Belg.  

Noppert mocht de wedstrijd beginnen. Beide spelers begonnen met een score van slechts zestig punten, maar bleven daar niet lang in hangen. Zo gooide Van den Bergh in de eerste leg al een mooie honderdtachtig en Noppert tweemaal honderdveertig. ‘The Freeze’ wist de leg te behouden en had daarvoor slechts veertien pijlen nodig. Hij sloot af door 96 uit te gooien met twee pijlen.  

In de tweede leg wist de regerend UK Open-kampioen meteen een break te plaatsen. Van den Bergh had de kans veertig uit te gooien met drie pijlen in de hand, maar wist het niet waar te maken. Noppert liet vervolgens met een knappe finish zien wat hij waard is: 129 door tweemaal dubbel achttien te gooien.  

In de derde leg leek het er even op dat Noppert een finish van honderdzeventig zou gaan gooien. Echter kwam de derde pijl net aan de verkeerde kant van het ijzer van de bullseye. De Fries wist uiteindelijk via de dubbel acht toch binnen veertien pijlen de break te verzilveren en was halverwege de overwinning. 

Van den Bergh eindelijk aan zet

De leg daarna zou de eerste voor Van den Bergh zijn. Na meerdere scores van honderdveertig gooit hij 72 uit via triple zestien en dubbel twaalf, terwijl Noppert stond te wachten op 84. De Belg had slechts veertien pijlen nodig voor de leg. 

De vijfde leg ging in evenveel pijlen naar Noppert, die 42 uitgooit met zijn eerste pijl op de dubbel. De tussenstand was 4-1 voor de Fries. Ook de daaropvolgende leg, waarin Van den Bergh te maken kreeg met een bouncer in de twintig, ging naar de man uit Joure. Om Van den Bergh te breaken had hij slechts vijftien pijlen nodig.  

Noppert startte de mogelijk laatste leg met een maximale score van hondertachtig. Hij was dan ook het eerst bij een dubbel: hij wachtte op veertig met Van den Bergh op 138. Die gooide vervolgens tweemaal triple negentien en miste de dubbel twaalf. Noppert kreeg daarmee een kans te leg naar zich toe te trekken, maar faalde daarin. Van Den Bergh raakte dubbel twaalf met zijn tweede pijl en liet Noppert met deze break nog even wachten op de overwinning. 

Op naar de eindstreep

Beide heren startten de volgende leg matig: 58 voor Van den Bergh en 57 voor Noppert. De Fries leek even uit het veld geslagen door de break van Van den Bergh, maar herpakte zich en gooide een honderdtachtig. De Belg deed dat trucje daarna met alle gemak na. Noppert kreeg als eerst de kans om de leg te winnen, maar miste de bulleye voor een 164-finish. De spelers verzaakten vervolgens allebei nog een keer om de leg te pakken, maar uiteindelijk was het Van den Berg die het wél deed. De tussenstand: 5-3 voor Noppert. 

In de laatste leg gooiden beide spelers, precies zoals in de eerste leg, een score van zestig om te beginnen. Onderweg naar de eindstreep gooiden ze nog wel allebei een score van hondertachtig. ‘The Freeze’ wist via triple zestien en dubbel acht de wedstrijd te beslissen en gooide daarmee de als zesde geplaatste Van den Bergh naar huis. Hij mag het in de volgende ronde opnemen tegen Clayton of De Zwaan. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Dimitri Van Den Bergh: 99,65 / 25% 
Danny Noppert: 103.10 / 42,86% 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *