Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert tweede Nederlander in halve finales

Michael van Gerwen is de eerste Nederlander in de halve finales op de World Matchplay, maar daar gaat er sowieso nog één bijkomen. Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert mochten gaan uitmaken wie de tweede Nederlander ging worden.

Double Trouble voor Van Duijvenbode

Van Duijvenbode mocht de Nederlandse clash beginnen, maar bleek te slordig op de dubbels. Met een 18-darter ging de leg naar Noppert. De Fries wist de break verzilveren met een 15-darter via de dubbel 10. Van Duijvenbode liep in leg 3 snel weg en leek zelfvertrouwen te tanken met een 132-finish die hem op 1-2 zette. Noppert leek niet bepaald onder de indruk en kwam met een keurige 13-darter op 1-3. Beide heren openden de vijfde leg met een 180-score, maar de 9-darter zou in deze leg niet vallen. Van Duijvenbode miste zeven (!) pijlen op de dubbel, waarna de leg met een 18-darter naar Noppert ging en de Fries met een 1-4 voorsprong de onderbreking in ging.

Noppert zakt iets weg

Werk aan de winkel dus voor Van Duijvenbode. ‘The Aubergenius’ ging in de achtervolging en pakte meteen een re-break met een 13-darter. Deze break wist Van Duijvenbode te verzilveren met een 14-darter, waardoor de achterstand nog maar 3-4 bedroeg. Hier hield de opmars van Van Duijvenbode echter op. Noppert herstelde en kwam met een 18-darter en een 12-darter op 3-6. Toch wist van Duijvenbode terug te breken en met een 13-darter de stand terug te brengen tot 6-4.

Van Duijvenbode neemt de leiding

De achterstand was door Van Duijvenbode redelijk teruggebracht en hij zette sterk door na de tweede onderbreking. Met een 17-darter kwam Van Duijvenbode op 5-6, om met een 15-darter de stand weer volledig in evenwicht te brengen. Noppert kwam scorend niet mee en zag Van Duijvenbode ook de vierde leg op rij pakken via de dubbel 8. Met een 17-darter kwam Noppert nog wel op gelijke hoogte, maar de Fries kon niet voorkomen dat hij voor het eerst deze partij de pauze in moest met een achterstand. Van Duijvenbode zorgde met een 15-darter voor de 8-7 voorsprong.

Noppert herstelt zich

De vierde sessie werd begonnen door Noppert, die de zestiende leg via de dubbel 5 wist te behouden. Noppert zette door en met een hele knappe 150-finish kwam ‘The Freeze’ op een 8-9 voorsprong. Noppert leek de smaak te pakken te hebben en kwam met een 13-darter zelfs op een 8-10 voorsprong. Van Duijvenbode verweerde zich echter knap en kwam met een 76-finish in 15 darts weer terug tot 9-10. Toch was het Noppert die met het beste gevoel de onderbreking inging. Met een 180-score zette Van Duijvenbode goed druk op de 87 van Noppert, maar de Fries bezweek niet. 87 ging uit en met een 12-darter kwam Noppert op een 9-11 voorsprong.

Noppert trekt partij naar zich toe

Van Duijvenbode mocht de vijfde sessie beginnen, maar het was Noppert die uit de startblokken schoot. Met een 15-darter plaatste Noppert de break die wel eens bepalend zou kunnen zijn. Scorend nam Noppert het betere spel over van Van Duijvenbode, die steeds moeilijker de hoge scores vond. Toch kwam Van Duijvenbode opnieuw terug in de wedstrijd. Noppert miste 86 op de bulls-eye, waarna Van Duijvenbode gretig profiteerde met een 116-finish. En dit was nog niet alles. Van Duijvenbode vond plots de energie terug en kwam met een 15-darter op 11-12.

De partij bleef maar heen en weer gaan, want het was Noppert die zich herstelde en uitliep naar een 11-13 voorsprong. Hier leek Noppert dan toch echt het definitieve gaatje te slaan. Noppert antwoordde een 180-score van Van Duijvenbode met ook een 180-score, waarna de Fries via de dubbel 12 het gaatje sloeg: 11-14. Noppert was op weg naar de overwinning en kwam met een 14-darter op matchpoint. Vanaf 121 kreeg Noppert zijn eerste matchdart op de bulls-eye, welke de Fries meteen wist te raken. Danny Noppert is de tweede Nederlander in de halve finales van de World Matchplay!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 97,38 / 42,1%
Dirk van Duijvenbode: 97,45 / 36,7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *