Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert

Danny Noppert sneuvelt in tweede ronde Euro Tour

Danny Noppert is vanmiddag in de tweede ronde van de German Darts open in een spannende partij uitgeschakeld door Ross Smith. Lees hier meer.

Sterke start van Smith

Ross Smith kende een sterke start van de wedstrijd, hij liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong. Nadat hij zijn eigen leg wist te houden, brak hij Noppert in de tweede leg met een 18-darter. Ook in de derde leg hield Smith zijn eigen leg. In de vierde leg liet Smith zijn spierballen zien, hij stond op slechts 36 na negen pijlen. Hij wist de 36-finish in twee pijlen te gooien en op deze manier Noppert met een 11-darter te breken.

Noppert poetst achterstand weg

Hierna kwam Noppert echter beter in de wedstrijd, en deed meteen wat terug door er met een 14-darter 4-1 van te maken. Deze 14-darter werd gevolgd door een 12-darter die door ‘The Freeze’ werd afgemaakt met een indrukwekkende 143-finish, waardoor de achterstand van Noppert slonk naar twee legs. Noppert wist het momentum van deze goede twee legs door te zetten door ook de volgende twee legs te winnen. Hierdoor was de stand weer gelijk op 4-4.

Beslissende leg

Na deze sterke fase van Noppert begon Smith zijn sterke spel uit de eerste vier legs weer te vertonen, met een 12-darter bracht hij zichzelf op een 5-4 voorsprong. In de leg hierna kreeg Smith één matchdart op de bullseye, deze miste hij echter. Hier kon Noppert van profiteren door dubbel 13 te gooien voor een 5-5 stand, waardoor deze vermakelijke wedstrijd kreeg wat het verdiende; een beslissende leg.

In deze beslissende leg mocht Smith beginnen, hij schoot uit de startblokken met een score van 140, terwijl Noppert er niet in slaagde een triple te raken in zijn eerste beurt. Hierna gooide Noppert nog wel 140, maar de 31-jarige Fries was scorend te wisselvallig om in deze laatste leg de stabiele Smith bij te benen. Smith stond na 12 pijlen op 32, en rondde het dan ook af op dubbel 16. In de volgende ronde, die zondag gespeeld wordt, treft Smith de winnaar van het duel tussen Damon Heta en Alan Soutar.

Danny Noppert: 96,47 / 45,5%
Ross Smith: 98,9 / 60,0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *