Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Noppert uitgeschakeld, Van Gerwen wint wel

De laatste twee Nederlanders die zaterdagmiddag in actie kwamen voor de laatste 32 van de UK Open waren Danny Noppert en Michael van Gerwen. Lees hier wat ze deden in hun wedstrijd.

Chisnall nipt te sterk voor Noppert

De eerste 7 legs in de wedstrijd gingen met de darts mee. In de achtste leg wist Danny Noppert een knappe 82-finish te gooien voor een 5-3 voorsprong. Een leg later werd de break niet verzilverd, Noppert miste twee pijlen op de dubbel. Dave Chisnall profiteerde en brak met een 50-finish terug naar 5-4. Chisnall verzilverde de break met een 14-darter en zo gingen de spelers pauzeren met een 5-5 tussenstand.

Na een korte pauze gingen leg 11 en 12 darts met de darts mee. Met een 122-finish plaatste Chisnall de broodnodige break en verzilverde die in 14 darts voor een 8-6 voorsprong. Met een fantastische 143-finish won ‘Chizzy’ zijn derde leg op een rij en kwam op matchpoint; 9-6. De Fries bleef vechten waar hij waard voor was, met een 12-darter en een 14-darter kwam hij terug tot 9-8. In leg 18 klaarde Chisnall alsnog de klus door met een 65-finish 10-8 te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 104,4 / 54%
Danny Noppert: 99,4 / 50%

Van Gerwen wint zonder veel moeite

De eerste twee legs van de partij gingen met de darts mee. In leg drie plaatste Mensur Suljovic de eerste break door 56 uit te gooien. Die break werd verzilverd met een 14-darter voor een 3-1 voorsprong. De laatste leg voor de pauze werd gewonnen door Michael van Gerwen via tops.

Na een korte pauze ging de Nederlander beter spelen, zo won hij alle 5 legs in de sessie. Hij gooide o.a. finishes van 68,80 en 132 voor een 7-3 voorsprong in de tweede pauze. Suljovic kwam dit keer wel goed uit de laatste pauze, met een 11-darter brak hij gelijk terug naar 7-4. Suljovic kreeg de kans om de break te verzilveren, maar miste dubbel 4. Hierdoor wist ‘Mighty Mike’ meteen terug te breaken met een 13-darter. Met een 16-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg en kwam zo op matchpoint. De nummer 2 van de wereld sloot de wedstrijd in stijl af, een 167-finish voor een 10-4 zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103,8 / 59%
Mensur Suljovic: 98,9 / 33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *