Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Noppert verrast en wint van Price

Nadat Van der Voort eerder deze avond wist te verrassen, was het nu de taak aan Danny Noppert om hetzelfde te doen. Dit zal niet gemakkelijk worden, Gerwyn Price is zijn tegenstander.

De Wedstrijd

De man uit Wales mocht aan de wedstrijd beginnen en pakte solide de eerste leg (1-0). Hoe zou Noppert op zijn dubbels zijn? Dat bleek in de leg die volgde, het leek nog even spannend te worden maar ‘Noppie’ raakte zijn laatste pijl tops om 56 uit te gooien (1-1).

Noppert begon sterk in de leg van Price. Hoewel de Welshman een goede wegzetbeurt gooide, mocht Noppert als eerste aantreden op 80. De Nederlander had maar 2 pijlen nodig om de eerste break van de wedstrijd te pakken (1-2). Nadat Noppert zijn eigen leg pakte (1-3), kwamen er problemen op de dubbels voor de Fries. Twee gemiste darts zorgde ervoor dat Price alsnog de laatste leg voor de pauze pakte (2-3).

De koelheid van Noppert bleek ook na de pauze te bewonderen. Ondanks dat Price een dubbel miste voor de break en de druk er dus vol op zat, gooide Noppert koeltjes tops uit om de voorsprong uit te breiden (2-4). Met een aantal 180’ers van beide mannen leek Price zijn energie terug gevonden te hebben. Met een 122-finish via de bullseye pakte ‘The Iceman’ zijn eigen leg (3-4). Dit gaf Price behoorlijk vertrouwen aangezien hij direct wist te breaken (4-4).

De spanning bleef in de wedstrijd. Noppert was sterk op de dubbels en met name op zijn favoriet dubbel 20. Twee pijlen waren nodig voor de break (4-5), die behoorlijk hard aankwam bij Price. Noppert liet Price niet breaken en mocht erg tevreden zijn door met 4-7 de pauze in te gaan. Een verrassing in de maak?

Daar leek het toch wel erg op na het missen van meerdere pijlen in zijn eigen leg. Noppert verloor zijn concentratie niet en gooide dubbel 6 uit voor de break (4-7). Het spel werd zenuwachtiger bij beide mannen. Price en Noppert pakte beide een break (5-8), waar Noppert een belangrijke finish via de bull op het scorebord neerzette. Het kan nu bijna niet meer misgaan. En dat bleek ook te zijn. Alles zag er naar uit dat Price al opgegeven had. Hij pakte nog wel zijn eigen leg (6-9), maar was scorend echt de mindere in deze partij. Noppert kreeg 4 wedstrijdpijlen, maar toch pakte Price via tops de leg op (7-9).

Price leek zijn energie weer terug te hebben, maar het was Noppert die een 180’er te gooien in deze belangrijke leg. De dubbel 7 werd uiteindelijk de favoriet van Noppert. Hij won de wedstrijd en schakelde de nummer 3 van de wereld uit (7-10). Noppert neemt het in de tweede ronde op tegenover Steve Beaton of Adrian Lewis.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *