Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Danny Noppert

Noppert verslaat Van Gerwen in Nederlands onderonsje

Afgelopen avond werden de laatste eerste ronde partijen van de World Grand Prix afgewerkt in Leicester. In de voorlaatste partij speelde Michael van Gerwen tegen Danny Noppert. Noppert verraste vriend en vijand door Van Gerwen met 2-0 te verslaan. Lees hier meer.

De huidige nummer drie van de wereld mocht de wedstrijd beginnen en deed dat met een prima eerste leg. Ook de volgende drie legs gingen met de darts mee, waarbij het aankwam op de vijfde leg. Van Gerwen begon deze leg matig. Noppert gooide drie keer 140 en gooide vervolgens 56 uit waardoor hij de eerste set pakte en de Vlijmenaar verder in de problemen duwde. Met name de opening dubbel liep van geen kant bij Van Gerwen. Die na zijn toernooiwinst in Denemarken weer wat vertrouwen leek te hebben.

In de tweede set begon Van Gerwen aanzienlijk beter met een 160 en 171 als begin. Vervolgens stond er nog 170 op het scorebord. Het publiek juichde maar Van Gerwen miste de bull. Vervolgens kwam het stoom bij Van Gerwen uit de oren na dat hij 25 in drie pijlen checkte. Van Gerwen stond messcherp en gooide ineens veel meer triples dan in set 1. De tweede leg ging in 13 pijlen na Van Gerwen. Noppert hield zijn leg. Vervolgens miste Van Gerwen drie pijlen, maar compenseerde dit door achtereenvolgens 160 en 180 te gooien. Echter miste de Vlijmenaar drie pijlen op dubbel twaalf, Noppert strafte dit af door een 103-finish uit te gooien. Van Gerwen leek verslagen, maar begon in leg vijf opnieuw met 160 om vervolgens 27 te gooien. Noppert kreeg zes pijlen voor 150 om de wedstrijd te winnen en deed dat voortreffelijk. Opnieuw een fikse domper voor Michael van Gerwen in een partij waar Noppert alles raakte wat hij wilde. In de tweede ronde speelt Danny Noppert opnieuw tegen een Nederlander: Vincent van der Voort.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Danny Noppert: 96,72 / 40%
Michael van Gerwen: 90,55 / 33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *