Search
Danny Noppert

Noppert verslaat Clemens op World Grand Prix

Na de overwinning van Michael van Gerwen en de nederlaag van Dirk van Duijvenbode mocht Danny Noppert dinsdagavond ook beginnen aan de World Grand Prix. De Fries mocht het gaan opnemen tegen Gabriel Clemens.

Noppert door ‘gemene’ finish naar setwinst

Clemens mocht de wedstrijd beginnen, maar het was Noppert die meteen de touwtjes in handen nam. Met een maximale score nam hij meteen het initiatief over en met een 15-darter wist de Fries meteen de break te plaatsen. Lang leek Noppert niet van de voorsprong te kunnen genieten, want in de tweede leg wist ‘The Freeze’ pas met zijn dertiende pijl de openingsdubbel te vinden. Noppert scoorde echter sterk verder en na drie gemiste darts op tops van Clemens, gooide ‘The Freeze’ een heel lekkere 101-finish. Met een 15-darter wist Noppert de set met 3-0 af te sluiten.

Noppert keert set om en beslist de wedstrijd

Noppert mocht de tweede set beginnen, maar kon niet voorkomen dat Clemens via de dubbel vier meteen de break plaatste. De ‘German Giant’ liep via een 19-darter uit naar een 2-0 voorsprong in de tweede set en leek weer helemaal in de wedstrijd te zitten. Noppert deed met een 14-darter via tops nog wel wat terug, maar moest zijn tegenstander in de vierde leg zien te breken. En dit lukte de Fries. Met een knappe 15-darter kwam Noppert op 2-2 en was hij nog maar één leg verwijderd van de overwinning. In de laatste leg van de tweede set gaf Noppert vol gas en met een knappe 13-darter besliste ‘The Freeze’ de partij alsnog in zijn voordeel.