Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert verslaat ook Whitlock op Grand Slam

Danny Noppert heeft zondagmiddag zijn tweede groepsduel gewonnen op de Grand Slam of Darts. De Fries versloeg Simon Whitlock met 5-2. Lees hier meer.

Beide heren wonnen zaterdagmiddag hun openingsduel op de Grand Slam of Darts. Danny Noppert deed dit in een beslissende leg tegen Christian Perez, die zelfs nog een matchdart miste. Simon Whitlock won met goed spel met 5-2 van de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Het was Simon Whitlock die de partij mocht beginnen, maar het was de Fries die prima startte. Met een 11-darter wist Noppert meteen te breaken, waarna hij via dubbel 18 de break verzilverde voor een 2-0 voorsprong. Whitlock antwoordde goed, met een 15-darter hield hij zijn eigen leg en kwam daarmee ook op het scorebord. Whitlock hield dat niveau ook vast in leg 4 en stond na 9 pijlen op 121, toch kreeg hij geen kans meer. ‘The Freeze’ produceerde zijn tweede 11-darter door 81 uit te gooien voor 3-1.

Een leg later werd de Australiër voor de tweede keer gebroken, dankzij een 68-finish kwam Noppert op matchpoint; 4-1. Whitlock maakte deze break wel meteen ongedaan, een 142-finish zorgde daarvoor. ‘The Wizard’ kreeg in leg 7 twee pijlen op dubbel 16 om de break te verzilveren, maar miste. Noppert bleef koel en zorgde via dubbel 10 voor een 5-2 zege en is zo goed als zeker voor de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 99,98 / 55,6%
Simon Whitlock: 99,09 / 40%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *