Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert verslikt zich na gemiste matchdarts in Aspinall

Danny Noppert is er niet in geslaagd de kwartfinale van de World Grand Prix te halen. Ondanks vier matchdarts kreeg hij Nathan Aspinall niet klein: 3-2.

De geplaatste spelers vlogen er de afgelopen dagen met bosjes uit in het kwart van Danny Noppert: een uitgelezen kans voor de Fries om hier optimaal van te profiteren. Met Nathan Aspinall kreeg hij echter alsnog een taaie tegenstander in zijn duel bij de laatste 16. ‘The Asp’ groeit langzaam weer in zijn vorm, en met een 17-darter startte hij hier prima. Noppert sloeg terug met legs in 20 en 15 pijlen, waarna Aspinall een 13-darter vond. De Engelsman leek de set alsnog van ‘The Freeze’ af te snoepen, maar na vijf gemiste set-darts ging hij toch met een 1-0 achterstand het podium af. Noppert kon zijn geluk niet op.

Noppert vindt zijn ritme

Na de onderbreking deelde Noppert meteen nog een klap uit aan zijn tegenstander. Aspinall miste één pijl om zijn eigen leg te houden, waarna Noppert toesloeg en de break greep. Een 17-darter volgde, ook set twee leek een prooi voor de Fries te worden. Het ging echter nog bijna mis: hij miste een leg later vanaf 45 de grote 5, waarna hij de ene pijl op dubbel 10 die hij kreeg miste. Aspinall profiteerde en sleepte er hier ook een beslissende leg uit. Met een 14-darter liet Noppert echter op het moment dat het moest het weer zien: 2-0.

Aspinall knokt zich terug

Met een 18-darter won Noppert ook de eerste leg van de derde set: ‘The Freeze’ had de touwtjes stevig in handen. Aspinall haakte aan, waarna de Engelsman zelfs een break wist te pakken. Noppert miste twee pijlen op de dubbels en dit keer koste hem dat wel de leg. Aspinall hield zijn eigen leg, waardoor het 2-1 werd in sets. De Engelsman startte zijn eigen set met een sterke 15-darter een 104-finish, waarna Noppert eindelijk weer een leg vond. Toch ging ook deze set naar Aspinall: met twee 15-darters kwam de stand in sets op 2-2.

Noppert verliest van zichzelf

Noppert moest meteen wat laten zien in de beslissende leg, wilde hij Aspinall niet over hem heen laten lopen. Met een 15-darter deed hij dat ook, waarna hij ook nog een 19-darter vond voor de break. Matchpoint was bereikt, maar vanaf hier ging het compleet mis. Hij miste in de derde leg van deze set vier matchdarts, waarna hij zichzelf helemaal verloor. Hij ging zich steeds meer ergeren aan het publiek én aan Aspinall, die daar optimaal gebruik van maakte. In de allerbeslissende leg van de wedstrijd duurde het 13 (!) pijlen totdat de Nederlander een openingsdubbel vond. Aspinall bewees zich wederom als echte vechter en sleepte alsnog de zege uit het vuur.

Danny Noppert: 79.38 / 37%
Nathan Aspinall: 85.18 / 41.9%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *