Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Danny Noppert

Noppert verspeelt voorsprong en verliest van Rodriguez

Danny Noppert is uitgeschakeld in de eerste ronde van de European Darts Matchplay. Noppert wist een 5-3 voorsprong niet vast te houden tegen Rowby-John Rodriguez, die de laatste drie legs won. Lees hier meer.

Het was Rowby-John Rodriguez die de zesde partij van de avond mocht beginnen, met een 18-darter hield hij zijn eigen leg. Danny Noppert antwoordde vervolgens prima, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Vervolgens wisten beide heren hun eigen leg te houden door middel van een 100+ finish; Rodriguez deed het met een 108-finish, Noppert reageerde met een 106-finish voor 2-2. Tot 3-3 wisten beide heren hun eigen legs te behouden.

In de zevende leg plaatste Noppert dan toch de eerste break van de wedstrijd, met een 14-darter kwam hij op een 4-3 voorsprong. Een leg later wist hij de break te verzilveren, na 5 gemiste dubbels werd dubbel 5 geraakt door de Fries. In leg 9 kreeg Noppert al kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een 65-finish werd niet uitgegooid. Rodriguez gooide dubbel 3 en hield daarmee zijn eigen leg voor 5-4. Noppert gooide vervolgens een matige eigen leg, waardoor de Oostenrijker via tops terug brak naar 5-5. In de allesbeslissende leg die Rodriguez mocht beginnen, stonden beide heren na 9 pijlen op een finish. Noppert miste de bull voor een 121-finish, waarna ‘Little John’ met een 78-finish de comeback compleet maakte; 6-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rowby-John Rodriguez: 93,67 / 35,3%
Danny Noppert: 93,79 / 31,3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *