Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert verspeelt voorsprong en verliest van Rodriguez

Danny Noppert is uitgeschakeld in de eerste ronde van de European Darts Matchplay. Noppert wist een 5-3 voorsprong niet vast te houden tegen Rowby-John Rodriguez, die de laatste drie legs won. Lees hier meer.

Het was Rowby-John Rodriguez die de zesde partij van de avond mocht beginnen, met een 18-darter hield hij zijn eigen leg. Danny Noppert antwoordde vervolgens prima, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Vervolgens wisten beide heren hun eigen leg te houden door middel van een 100+ finish; Rodriguez deed het met een 108-finish, Noppert reageerde met een 106-finish voor 2-2. Tot 3-3 wisten beide heren hun eigen legs te behouden.

In de zevende leg plaatste Noppert dan toch de eerste break van de wedstrijd, met een 14-darter kwam hij op een 4-3 voorsprong. Een leg later wist hij de break te verzilveren, na 5 gemiste dubbels werd dubbel 5 geraakt door de Fries. In leg 9 kreeg Noppert al kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een 65-finish werd niet uitgegooid. Rodriguez gooide dubbel 3 en hield daarmee zijn eigen leg voor 5-4. Noppert gooide vervolgens een matige eigen leg, waardoor de Oostenrijker via tops terug brak naar 5-5. In de allesbeslissende leg die Rodriguez mocht beginnen, stonden beide heren na 9 pijlen op een finish. Noppert miste de bull voor een 121-finish, waarna ‘Little John’ met een 78-finish de comeback compleet maakte; 6-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rowby-John Rodriguez: 93,67 / 35,3%
Danny Noppert: 93,79 / 31,3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *