Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert weet kansen niet te pakken en verliest van Searle

Danny Noppert heeft zich niet weten te plaatsen voor de vierde ronde van het PDC WK. Hij mistte te veel dubbels en wist zo niet van fouten te profiteren. Ryan Searle profiteerde wel van de fouten van Noppert en weet zo met 4-2 te winnen. Lees hier alles over de wedstrijd.

Ryan Searle was de volgende tegenstander van Danny Noppert. Searle is een man in vorm de afgelopen maanden en heeft met deze vorm de finale gehaald van de Player Championship Finals. Het Record van Noppert tegen Searle is wel uitstekend, hij won alle vijf ontmoetingen. De grootste waren die van de European Championship en de World Grand Prix. Het lijkt dus een gelijkwaardige wedstrijd.

Noppert pakt eerste set met mini-comeback

Noppert won de eerste set met 3-2 na een 0-2 achterstand. In de eerste set was Noppert scorend erg ondermaats. Hij had in de eerste legs heel veel moeite om scorend bij te blijven. Hij stond elke keer na 15 pijlen nog op een te hoge finish en daardoor gaf hij veel kansen weg aan Searle. Searle profiteerde hier goed van. Hij wist gelijk te breken en kon deze break ook verzilveren in de zevende beurt van zijn leg. De set leek dus makkelijk naar Searle te gaan, maar hij wist hem niet af te maken, In de derde leg kreeg Searle al twee setpijlen en in de vierde leg mistte hij er ook twee. Noppert wist hier dan weer van te profiteren, eerst wist hij zijn leg te houden en vervolgens ook te breken om weer gelijk te komen in de set. In de beslissende leg wist Searle scorend zeker niet genoeg te brengen om te breken. Noppert kreeg uiteindelijk zeven beurten om de set binnen te halen, hij deed dit uiteindelijk met een 21-darter. Het spel was na der eerste set nog niet goed, maar Noppert stond wel met 1-0 voor.

Noppert laat kansen liggen

Ook in de tweede set kreeg Noppert genoeg kansen. In de eerste leg kreeg Noppert al vier kansen op de dubbel om gelijk te breken nadat Searle ook vier pijlen mistte, Noppert profiteerde niet. In de tweede leg gooide Searle een 12-darter en een 96-finish en dus kreeg Noppert na een goede leg geen kans op 40. Noppert stond zo weer 2-0 achter in de set en had weer een comeback nodig. Deze comeback kwam er niet. Noppert wist nog wel te breken, maar hij mistte twee pijlen op de dubbel om de break te verzilveren. Searle mistte niet en wist zo zijn set te houden.

Noppert knokt zich terug in de wedstrijd

In de derde set maakte twee belangrijke finishes het verschil. In de eerste legs mistte Noppert kansen om in die set te komen. In de eerste leg kon Noppert weinig doen aan de 12-darter van Searle, maar Noppert was in de tweede leg scorend de betere. Noppert mistte een groot vlak en creërde zo geen kans vanaf 84, Searle mistte het grote vlak niet en pakte de kans op Bull vanaf 90. Noppert behield zijn eigen leg in vijf beurten en mocht een nieuwe poging doen op de break. Dit lukte met een 101-finish. De set pakte Noppert niet, Searle wist weer terug te breken met een 72 finish en hij komt zo op een 2-1 voorsprong in sets.

Noppert was wel vastbesloten om de vierde set te pakken. Hij wist in de eerste leg gelijk te breken. Searle mistte drie pijlen om de eerste leg gewoon te pakken, hij mistte en zo wist Noppert gelijk de break te plaatsen. Op de leg van Noppert stond wel wat druk van Searle. Ryan Searle kreeg een pijltje op D7 vanaf 122, hij mistte en Noppert gooide 72 met twee pijlen uit om de break te verzilveren. Aan de derde leg kon Noppert alleen maar volgen, Searle gooide een 11-darter tussendoor en nu was het aan Searle de beurt om te breken. Ook dit lukte niet. Noppert gooide scorend een erg sterke leg en Searle kon hem niet volgen. Met gemiste dubbels maakte Noppert het zich nog er lastig door zichzelf op D3 te zetten, maar hij gooide deze gelijk in één pijl. Noppert komt weer gelijk en pakt het initiatief terug in de wedstrijd.

Noppert geeft het helemaal weg

In de vijfde set leek Noppert vrij eenvoudig naar de set te gaan. De eerste leg van de set was Noppert scorend de betere en hij gooide de dubbel ook eenvoudig. In de tweede leg was Searle scorend de betere, maar hij gooide de dubbel niet en mistte er drie. Zo kwam Noppert met 2-0 voor. In het tweede deel van de set zette Searle even goed aan. In de derde leg kreeg Noppert nog een kans op de Bull, maar hij mistte deze en dit leverde Searle de eerste break op. Ook in de vierde leg kreeg Noppert een pijltje op de Bull, maar ook deze ging mis en zo verzilverde Searle de break. Ook in vijfde leg kreeg Noppert een pijltje op de de Bull en mistte deze ook. Ryan Searle was in de derde tot en met de vijfde leg scorend de betere en creëerde zo grotere kansen. Hierdoor wist hij de set ook alsnog te pakken.

In de zesde set was Searle de betere. Noppert had het geluk niet meer aan zijn zijde, had een paar ongelukkige bouncers en wist zo zijn kansjes ook niet meer te creëren en ook niet meer te pakken. In de eerste leg mistte Noppert nog een kans vanaf 72 om te breken en in de tweede leg mistte Noppert 4 pijlen om zijn leg te houden. Searle profiteerde met een 84 finish in de eerste leg en gooide de Bull wel, hij wist ook nog te breken en kwam zo op Matchpoint. Deze Matchpoint verzilverde Searle ook gelijk. Noppert kon niet meer mee komen en Searle gooide zijn eerste matchdart erin.