Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert wint eindelijk weer op European Tour

Danny Noppert heeft in het Belgische Wieze afgerekend met Madars Razma. In een beslissende leg pakte hij dan eindelijk weer een broodnodige zege.

Na de zomerstop is Danny Noppert nog niet helemaal weer op gang gekomen. In Boedapest en Jena ging hij meteen in zijn eerste wedstrijd kopje onder, tijd nu om dit dus recht te zetten. Met Madars Razma trof hij een taaie tegenstander, die af en toe behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Met een 15-darter was het wel de Fries die sterk startte. Toch was het de Let die daarna de touwtjes in handen nam.

Met legs in 16, 17 en 14 pijlen kwam ‘Razmatazz’ op 3-1, waarna Noppert een sterke 132-finish op de bull vond. Een leg later miste hij één pijl om terug te breken, waardoor het gat twee legs bleef. Noppert bleef vechten, en nadat hij zijn eigen leg hield in 13 pijlen was daar dan eindelijk de break terug. Razma miste drie pijlen op dubbel 16, waardoor de Nederlander terugsloeg met een 64-finish. Een 15-darter volgde, maar ook Razma gaf niet op. Een beslissende leg was het gevolg. De laatste leg werd ook meteen de slechtste leg van de partij, maar Noppert zal zich daar niet te lang druk over maken: een 21-darter was genoeg voor de zege. Joe Cullen wacht op de zondag.

Danny Noppert: 92.13 / 66.7%
Madars Razma: 90.58 / 45.5%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *