Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Noppert wint makkelijk, Anderson voorkomt stunt Burness

Gary Anderson is één van de grote favorieten om het WK 2019 te winnen. De Schot mocht zijn jacht vrijdagavond beginnen, zijn eerste tegenstander was Kevin Burness. Ook voor Danny Noppert begon het WK, hij deed dit tegen Royden Lam. Lees hier meer.

Danny Noppert 3-0 Royden Lam
Door het grote aantal Nederlandse deelnemers komt er bijna elke dag ook wel een Nederlander in actie. Jan Dekker en Jeffrey de Zwaan mochten op de donderdag al aan de bak, vanavond was het de beurt aan Danny Noppert. De Fries mocht het opnemen tegen de kersverse wereldkampioen soft tip darts, Royden Lam. De man uit Hongkong plaatste zich via de Asian Tour voor het WK en leek op papier een lastige tegenstander. In praktijk was dit niet echt het geval. Lam begon nog goed met een 16-darter, maar daarna was het woord aan Noppert. Erg ontspannen trok hij de eerste set naar zich toe door een 15 en 13 darter te gooien. Tussendoor miste hij nog wat dubbels in leg 2, maar met 19 pijlen was ook deze leg voor hem. Het niveau van Lam ging langzaam naar beneden en Noppert kreeg hierdoor weinig tegenstand. Weer eindigde Noppert zijn set met een 13-darter maar nu won hij ook alle drie de legs. Uiteindelijk werd het zelfs 9 legs op rij, want in set 3 wist hij met onder andere knappe 97 en 112 finishes de wedstrijd te winnen. Max Hopp is op zaterdagmiddag zijn volgende tegenstander.

Noppert: 96.19/40.91%
Lam: 85.72/25%

Simon Stevenson 0-3 Ted Evetts
Het tweede duel van de avond ging tussen twee spelers uit Engeland, waarbij er 25 jaar tussen de leeftijden zat. De 21-jarige Ted Evetts laat al een aantal jaar, vooral op de development tour, zien wat hij in huis heeft. Net als zijn 46-jarige landgenoot werd dit zijn tweede wedstrijd op het WK, en bij beide mannen was dit in de eerste leg wel te zien. Het niveau was goed, maar op belangrijke momenten was duidelijk te zien dat ze beide nerveus waren. In de eerste set hielden beide mannen hun eigen legs. Evetts was begonnen en kwam dus op 1-0. Hij gooide in derde leg een geweldige 108-finish, terwijl Stevenson een leg eerder een 11-darter gooide. Ook set 2 eindigde in 3-2, maar nu vond er wel een break plaats. Stevenson miste in de laatste leg nog een pijl op de bull, waarna Evetts met drie pijlen tops uitgooide. Stevenson moest nu aanhaken, maar Evetts liet dit niet gebeuren. Hij begon set 3 met een 120-finish, liet Stevenson nog een leg pakken, maar ging daarna op weg naar de overwinning. Hier had hij in leg vier wel acht matchdarts voor nodig, maar uiteindelijk wist hij toch dubbel 2 te vinden. Zijn tegenstander in de volgende ronde is Adrian Lewis.

Stevenson: 93.96/21.74%
Evetts: 92.97/36%

Chris Dobey 3-0 Boris Koltsov
Wedstrijd drie van de avond was door velen opgeschreven als hoogtepunt van ronde 1. Dobey is nog steeds een darter in opkomst, terwijl Koltsov ook aardig aan de weg begint te timmeren. De Rus is nog niet in het bezit van een Tour Card, maar gaat daar in januari weer een gooi naar doen. Hij leek meteen vanaf de start ook alsof hij met andere dingen bezig was dan zijn wedstrijd. Na set 1 stond zijn gemiddelde onder de 80, terwijl Dobey juist goed uit de startblokken schoot met een 89-finish en een 12-darter. Dit gemiddelde zou gedurende de wedstrijd slechts een paar keer boven de 80 uit komen. Set 2 ging namelijk ook met 3-0 naar ‘Hollywood’. De Engelsman noteerde hierin twee 14-darters, hij leek zich niets van zijn worstelende tegenstander aan te trekken. Na de laatste pauze wist ‘The Viking’ toch nog twee legs te winnen. Een  15 en 14-darter zorgden ervoor dat het geen totale ‘whitewash’ werd. Een set zou het echter niet opleveren; in leg 5 was het niveau namelijk weer gedaald en daardoor had Dobey aan een 20-darter genoeg om een 3-0 overwinning te boeken. Voor hem wacht nu Steve Beaton.

Dobey: 92.56/47.37%
Koltsov: 79.19/28.57%

Gary Anderson – Kevin Burness
Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson mocht dag twee afsluiten. Enigzins verrassend gebeurde dit tegen Kevin Burness, die eerder met 3-0 had afgerekend met een teleurstellende Nicholson. Alle wedstrijden van de avond waren in 3-0 geeindigd en ook nu hing dit in de lucht. Niets was minder waar. De Noord-Ier begon de wedstrijd met een fantastische 12-darter, maar Anderson leek toch snel te laten zien dat hij de baas was. Hij gooide twee 17-darters en een 13-darter en won de eerste set. Burness mocht set 2 beginnen en deed dit geweldig. Hij hield zijn eigen leg en brak vervolgens met een 15-darter. Anderson gooide vervolgens nog wel een 130-finish, maar met een 16-darter trok Burness de stand op 1-1. Een stunt hing toch echt in de lucht. Anderson maakte aan al die aspiraties toch snel een einde. Hij won set 3 met 3-0 en ook in set 4 verloor hij geen leg. Met een 3-1 overwinning ging hij door naar de laatste 32, ondanks dat zijn rugproblemen weer optraden.

Anderson: 94.92/37.04%
Burness: 92.35/29.41%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.